Tom Bellens: Een evenement is een boodschap overbrengen

Voor Guava, een communicatie- en evenementenbureau vlakbij het Antwerpse bioscoopcomplex Metropolis, is een evenement zonder boodschap als een taart zonder slagroom: zeker niet slecht, maar een gemiste kans om de taart onweerstaanbaar te maken.

“Een feest organiseren, gewoon maar om te feesten, is niet meteen aan ons besteed,” zegt Tom Bellens, een van de drie zaakvoerders van Guava. “We houden ons dan ook ver van trouwfeesten en braderijen. Niet omdat we daarop neerkijken, het is gewoon onze wereld niet.”
“We zullen altijd proberen een andere, frisse en originele invalshoek te vinden.”

Op een evenement wil Guava vooral een boodschap van zijn klant overbrengen. “Evenementen zijn daar namelijk een ideaal instrument voor. Als je ze uniek organiseert met een eigen kijk en de nodige symboliek, in de juiste mix met andere marketinginstrumenten, blijven ze lang nazinderen. Hierdoor wordt de communicatie van de klant naar een hoger niveau getild.”

Vitaminekuur

Tom Bellens, GuavaDat Guava graag met symboliek speelt, bewijst de naam en het logo van het eigen bedrijf: “Een guava is een passievrucht boordevol vitamine C. Je kan ons dus zien als een vitaminekuur voor een bedrijf. Ons logo, een omgekeerde ‘A’, legt dan weer de link met onze Antwerpse ‘roots’. Dat de letter op z’n kop staat, verwijst naar onze unieke kijk op wat we doen. We zullen altijd proberen een andere, frisse en originele invalshoek te vinden.” Guava richt zich in de eerste plaats op de grotere spelers in de markt. “Onze klanten zijn vooral te vinden bij de iets grotere KMO’s en multinationals. Voor hen organiseren we bijvoorbeeld productlanceringen. Zo hebben wij vorig jaar voor General Motors de nieuwe Opel Corsa aan het grote publiek voorgesteld en hebben we voor Dubai Ports World Antwerp – voorheen P&O Ports – de officiële opening aan het Deurganckdok georganiseerd. Verder huldigen we geregeld schepen voor DEME in.”

Meer info: www.guava.be of tel.: 03-204 10 90.

M.VdB.