TopFloor – Woondecoratie van top to floor

Het verhaal van TopFloor start op 1 december 1969 in een garagebox in Sombeke-Waasmunster. André Waumans vestigt zich als zelfstandig ondernemer, gespecialiseerd in de plaatsing van vasttapijt. Gaandeweg wordt het assortiment vloerbedekking aangevuld met de verdere ingrediënten van het woondecoratie-gebeuren: behang, verf en vinylvloeren. Bovendien komen er ook een projectafdeling en een afdeling sportvloeren bij. Vorig jaar was deze dynamische zaak, die vandaag gerund wordt door de tweede generatie, goed voor meer dan 100 miljoen euro omzet.

Stefan Waumans.

“De activiteiten van Topfloor bestaan uit drie grote pijlers,” vertelt zaakvoerder Stefan Waumans. “Eerst en vooral bieden we de consument met onze twee winkels een totaalaanbod woondecoratie aan. Daarnaast hebben we ook een projectafdeling Tau by Topfloor die zich meer richt op bedrijven. En tot slot zijn we met ons eigen Polyfer-systeem gespecialiseerd in het leggen van sportvloeren. Al deze activiteiten worden vakkundig uitgevoerd door 24 voltijdse medewerkers.”

Twee winkels

Topfloor telt twee eigen winkels: één aan de Puursesteenweg in Bornem en één op de Vlasmarkt in Dendermonde. “Onze grootste vestiging in Bornem is vandaag goed voor een winkeloppervlakte van 1.600 m². In Dendermonde helpen we onze klanten op 330 m². Beide shops bieden een totaalaanbod woondecoratie, gaande van verf en behang tot karpetten, vloerbekleding en raamdecoratie.”

Tau by Topfloor

“Onze projectafdeling houdt zich bezig met alles wat textiel is. Van beddengoed en raamdecoratie tot vloerbekleding en verlichting. Wij zorgen steeds voor creatief maatwerk in nauw overleg met de opdrachtgever.

Bovendien werken we steeds met een eigen meet- en plaatsingsdienst en een eigen confectieatelier, waar onze 11 naaisters alles in goede banen leiden voor wat betreft de raamdecoratie. Ook de plaatsing van alle soorten zachte vloerbekleding nemen we voor eigen rekening.

Klanten die bij ons aankloppen voor een decoratief project zijn kantoren, rustoorden, hotels, ziekenhuizen, sportcomplexen, culturele centra, … in binnen- en buitenland.”

Polyfer sportvloeren

De basis van het succesverhaal van TopFloor ligt echter in het leveren en plaatsen van indoor sportvloeren. “We plaatsen de meest uiteenlopende types hoogkwalitatieve sportvloeren in diverse samenstellingen: pvc, polyurethaan, parket, kunststof…. Bovendien hebben we met ons eigen gepatenteerde Polyfer-systeem TopFloor wereldwijd op de kaart gezet. Polyfer gebruikt als eerste staal als drukverdelingslaag in een sportvloer en dit zorgt voor flink wat voordelen, denk maar aan ongeëvenaard loop- en speelcomfort, een onbeperkte levensduur of nog een optimale bescherming van ligamenten, spieren en gewrichten. In de Benelux vermarkten we zelf ons Polyfer-systeem, daarbuiten doen we dat met partners die ons product zelfs tot in Detroit hebben gebracht.”

Puursesteenweg 397 – 2880 Bornem
Tel.: 03-889 38 15 – info@topfloor.be
www.topfloor.be