Torfs – “Denken alsof we uw product wel zijn”

40 jaar geleden startte vader Leon Torfs in Onze-Lieve-Vrouw-Waver met het maken van transportmachines voor de land- en tuinbouw. Het liep zodanig op wieltjes dat het bedrijf ondertussen dé referentie is geworden op het vlak van machineconstructie en engineering in de hele voedingssector.
Jan Torfs.

Torfs ontwerpt en bouwt vandaag met succes in binnen- en buitenland transportbanden, modulaire banen met kunststof schakelmat, rollenbanen voor grote of kleine toepassingen, draadnetbanden, draaitafels en spintors voor de hele voedingssector, met specialisatie in biscuiterie en bakkerijsector. Dat betekent uiteraard ontwerpen en bouwen van zowel één klein bandje tot complete installaties volgens de strenge HACCP- of BRC-normen die in de voedingssector gelden. Het maakt niet uit of het om een naakt product gaat zoals bijvoorbeeld pralines, schalen, potjes, isomo verpakking of om kleine of grote kartonnen dozen gaat. Het maakt ook niet uit of het om een transportsysteem van een halve meter gaat of een Spintor met 500 meter transportmat. “Wij zorgen altijd voor de ‘link’, de tussenverbinding in uw productielijn.”

Ons bedrijf, dat 17 ervaren medewerkers telt, draagt daarbij innovatie hoog in het vaandel. “We hebben op die 40 jaar heel wat knowhow opgedaan, maar toch proberen we steeds weer voor u de beste oplossing opnieuw uit te vinden. Daarbij vertrekken we altijd vanuit het product zelf. We worden als het ware het koekje of de pizza die van A naar B moet. Dat levert verrassende en soms betere of meer efficiënte oplossingen op. Zo blijven we te allen tijde ‘open minded’ om, vertrekkend vanuit een meestal gezamenlijk met de klant ontworpen idee ter verbetering van de lijn, een nieuwe transportsituatie (of combinatie) te creëren die uw lijn, uw productie ruggengraat, een verhoogd rendement zal geven.

Bosstraat 46
2861 O.-L.-Vr.-Waver
Tel.: 015-76 76 20
Fax: 015-75 44 47
jan@torfs-leon.be
www.torfs-leon.be