Vijf innovatieve cadeaus onder de kerstboom

happy girls group have fun while shopping in jewelry store

Op zoek naar een origineel cadeau om je partner, kinderen, ouders of andere geliefden te verrassen tijdens de feestdagen? Hieronder vind je vijf innovatieve geschenkideeën op een rijtje.

welcome-camera31) Kerstmanspotting met Welcome van Netatmo

Komt hij langs de schouw of gewoon door de voordeur? Met Welcome van Netatmo kan je de strapatsen van de kerstman en zijn helpers haarscherp volgen op je smartphone, tablet of computer. De eerste slimme huiscamera is uitgerust met gezichtsherkenningstechnologie, dus de kerstman zal snel ontmaskerd zijn. Die gezichtsherkenning heeft ook praktische voordelen. Komen de kinderen thuis, dan herkent Welcome hen en geeft je een seintje. Je krijgt ook een melding wanneer een onbekend gezicht wordt gedetecteerd. De gelegenheidsdieven net na de feestdagen hebben dan geen schijn van een kans. Voor 199 euro schenk je iemand een innovatief stukje design dat naadloos past in elk interieur.

2) 3D-geprinte geschenken dankzij Materialise

kerstbal2Wil je echt indruk maken met een innovatief cadeau, geef dan iets 3D-geprint. Dankzij i.materialise, de webwinkel van het Leuvense Materialise, kunnen ontwerpers hun creaties maken én verkopen. Zoals een 3D-geprinte kerstbal bijvoorbeeld, voor 27,35 euro. Een van de grootste voordelen van 3D-printen is maatwerk en daarvoor werkt i.materialise samen met Twikit, dat op haar beurt met een aantal ontwerpers werkt. Via Twikit kan je zelf erg eenvoudig een beestig nachtlampje aanpassen zoals jij het wilt. Je kiest de voet, een hoofddeksel, de kleuren en een opschrift. Hou je van feestdagen in stijl, maar met een persoonlijke toets, kijk dan zeker bij de juwelen van Anne Zellien, die je kan personaliseren met de naam van je geliefde, of een kerstwens. Ook aan de mannen is er gedacht, voor hen zijn er bijvoorbeeld dasspelden en manchetknopen van Damn en Café Costume.

3) Snel, lekker én gezond dineren met foodbox van WeightWatchers

Couple cooking in kitchen
Couple cooking in kitchen

De feestdagen zijn een tijd van lekker eten en ook bij Weight Watchers vinden ze dat dat zo hoort. Meer nog: ze vinden dat je het héle jaar van eten moet genieten. Daarom hebben ze de foodbox ontwikkeld: een doos, aan huis geleverd, met de ingrediënten en recepten voor vier menu’s voor vier dagen opgesteld en goedgekeurd door de Weight Watchers-diëtisten. Gedaan met aanschuiven in de winkel tussen ongezonde verleidingen. De foodbox is de perfecte manier om tijd te winnen, tóch lekker te eten en het is nog gezond ook. Tip: doe hem cadeau aan een vriend of vriendin en nodig jezelf uit. Tenslotte is er met de foodbox nu toch meer tijd vrijgekomen om bij te praten of leuke dingen te doen. Je kan al een foodbox cadeau doen vanaf 69,75 euro per week (voor 2 personen).

4) Doe een Abokado van De Lijn cadeau

abokadobon2Abokado is geen vrucht die gebruikt wordt in guacamole, maar een busabonnement dat je cadeau doet aan iemand ouder dan 65. Sinds dit jaar kunnen zij niet meer gratis met de bus reizen, maar De Lijn wil onze senioren niet in de kou laten staan en heeft daarom abokado bedacht. Voor 55 euro kan je mobiliteit schenken aan een 65-plusser die je graag ziet. Om bijvoorbeeld op oudejaar op een veilige manier naar het vuurwerk te gaan kijken. En de laatste nachtbus terug naar huis te nemen… Abokado is beschikbaar vanaf 7 december.

5) In 2016 gaan we met zijn allen froomen met Froomit

foto-1Wordt Froomit dé Belgische innovatie van het jaar? In deze app voor je herinneringen kan je foto’s, video’s, tekstfragmenten of combinaties daarvan opslaan. Het is een digitale schoendoos die herinneringen ordent in froomlogs. Die froomlogs kan je op hun beurt delen met andere … froomers. Maar het meest in het oog springende is de videokaart, een knap staaltje ‘augmented reality’. In het nieuwe jaar zullen kinderen hun oma, opa, peter of meter kunnen verrassen met een nieuwjaarsbrief via videokaart. De ontvanger krijgt effectief een postkaart met jouw afbeelding in de bus, maar als hij ze scant met zijn smartphone start het filmpje dat jij hebt opgenomen met Froomit. Om echt te begrijpen hoe het werkt: deze video met Erika Van Tielen. Froomit zelf kan je gratis downloaden in de appstore (voorlopig enkel iOS).