VitaeMobility – Lease een Tesla Roadster of Model S mét laadnetwerk

Bent u als bedrijf nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van elektrisch rijden? VitaeMobility ruimt al uw bezwaren uit de weg. Bij het mobiliteitsbedrijf least u elektrisch aangedreven wagens voor comfortabel gebruik elke dag zelfs met een bereik tot 300 km en meer. En u krijgt er meteen een laadnetwerk bovenop.

Gunter De Pooter
Gunter De Pooter

Gunter De Pooter, executive director van VitaeMobility, ademt duurzaamheid en groene energie uit. “Verschillende ondernemingen werken met maatschappelijk verantwoord ondernemen of hebben een corporate social responsibility politiek. Voor hen en voor alle andere bedrijven is elektrisch rijden nu écht een oplossing. Bekijk je de total cost of ownership (TCO), dan rijd je goedkoper dan met een traditioneel aangedreven wagen. Of hooguit aan dezelfde prijs. Vanwege de combinatie van de aftrekbaarheid van de kosten en het voordeel van alle aard is dit een reden om voor elektrische wagens te kiezen.”

Focus op bedrijfsleiders en fleetmanagers
VitaeMobility gebruikt een bewuste strategie. “Een onderneming warm maken om elektrisch te rijden, doe je via de bedrijfsleider of de fleetmanager. Naast onze kleine en middenklassewagens met kleiner rijbereik en snellaadmogelijkheid hebben we daarom wagens zoals de Tesla Roadster in ons gamma. Die combineert door zijn grote batterij 300 km ononderbroken elektrisch rijden met puur rijplezier. De nieuwe Tesla Model S die eind 2013 in België op de markt komt, heeft prestaties van een GT, een rijbereik van 450 km en is qua CTO 15 % goedkoper dan een TCO welke beduidend lager is dan gelijkaardige modellen in het premium gamma. Als enige hybride wagens in het gamma zijn er de Opel Ampera en de Chevrolet Volt. 100 % elektrisch aangedreven maar met een benzine-aangedreven stroomgenerator om de batterij bij te laden, resulterend in een totaal rijbereik van 500km.

Vlaams laadnetwerk
Least u een wagen bij VitaeMobility, dan krijgt u in Vlaanderen een netwerk van snelladers erbij. Gunter De Pooter: “We investeren nu in 50 snellaadeilanden, zgn. Green Spot’s. Eind dit jaar zijn er een twintigtal actief. We installeren ze op plaatsen waar werknemers voor hun beroep veel komen of passeren. Bijvoorbeeld aan flexibele kantoren, hotels, restaurants en winkels. Als de wagen ervoor geschikt is, laad je op één uur er je wagen volledig op. Heb je die tijd niet, dan tank je de batterij op een kwartier tot een halfuur toch al voor de helft vol.”

Laadkaart en thuislader inbegrepen
Als bedrijf krijgt u bij VitaeMobility een service die zijn gelijke niet kent. “Bij elke wagen hoort een laadkaart. Daarmee laad je de wagen aan bijna alle bestaande laadnetwerken op. In Nederland alleen al bij 95 % ervan. En met een thuislader, je veilige laadoplossing tank je 20 tot 100 km bereik per uur. Wij registreren bovendien hoeveel en waar de werknemers van onze klanten tanken. Dat geven we aan het bedrijf door, dat zelf geen administratie meer moet bijhouden.”

paden vanuit IllustratorVitaeMobility – Vogelstraat 73 – 2580 Putte – T 0473 94 98 27 – info@vitaemobility.eu – www.vitaemobility.com