Voith Industrial Services – Eén dienstverlener voor al uw industriële zorgen

Kritische bedrijfsprocessen vereisen betrouwbaarheid, ervaring en knowhow. Daarvoor kunt u rekenen op Voith, dat met ruim 40.000 medewerkers op 290 locaties in meer dan 50 landen altijd een gepast antwoord heeft op uw vragen. Of het nu gaat om een grootschalige shutdownoperatie of precisiewerk in extreme omstandigheden.

Dirk Boeykens: “Werken onder zeer moeilijke omstandigheden, vaak op grote hoogte en dit op de meest uiteenlopende tijdstippen. Voor de klant omhelst dit heel wat voordelen (tijd en geld), omdat de te bewerken stukken niet gedemonteerd moeten worden en gewoon ter plaatse kunnen blijven.”

Familiebedrijf Voith staat al ruim 30 jaar bekend als outsourcepartner voor shutdownoperaties. Het biedt een uitgesproken meerwaarde aan klanten met kritische processen, zoals in de petrochemische industrie, waar veiligheid geldt als absolute topprioriteit. Indien gewenst neemt Voith International Services het volledige management van de operatie van u over, van voorbereiding tot heropstart. Omdat een shutdown altijd gepaard gaat met het stilleggen van de productie en bijgevolg een directe invloed heeft op het rendement van de site, zijn efficiëntie, competentie en inzetbare middelen van doorslaggevend belang.

Als wereldspeler kan Voith Industrial Services een beroep doen op een pool van ruim 1800 doorgewinterde specialisten. Zeer grote shutdownoperaties, waar 400 tot 500 mensen aan te pas komen, vormen geen enkel probleem. En dankzij internationale poolvorming tussen de verschillende vestigingen en een doorgedreven interne organisatie, stelt Voith Industrial Services voor elke opdracht het geknipte team samen.

Multidisciplinaire totaalservice

Een andere specialiteit van Voith International Services: het dagelijks onderhoud van de technische installaties op industriële sites met on-site permanentie. Het treedt op als projectmanager voor zowel de nieuwbouw als de ombouw van industriële sites.

Voith Industrial Services beschikt in Kapellen over een goed uitgerust atelier voor het op maat vervaardigen van de meest uiteenlopende stukken in roestvrij of klassiek staal voor diverse industriële installaties en machines. Lasersnijden kan vanaf 0,1 mm plaatdikte tot maximaal 15 mm. Voor grotere diktes, tot 140 mm, behoort autogeensnijden tot de mogelijkheden. Het atelier kan platen tot 15 mm dik rollen tot cilinders met een diameter van 4 m en is verder uitgerust met een plooimachine, metaalschaar, draaibanken, freesmachines … Voith Industrial Services beschikt bovendien over officiële certificaten voor maar liefst 178 actieve lasprocessen.

Een bijzondere troef: de totale serviceverlening vanuit de volledige waaier aan specialismen en diensten binnen het internationaal vertakte bedrijf.

Extreme precisie op locatie

Dit jaar werd het bedrijf ‘On Site Machining’ als gespecialiseerde tak voor metaalverspanende bewerkingen opgenomen in Voith Industrial Services. Het gaat om draaien, frezen, kotteren, boren … op grote en kleine werkstukken, maar met een uitgesproken precisie en bovendien op locatie. Deze afdeling is VCA-, VVA 1- en VVA 2-gecertificeerd en staat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 paraat voor interventies op locatie. “Dat betekent werken onder zeer moeilijke omstandigheden, vaak op grote hoogte en dit op de meest uiteenlopende tijdstippen,” verduidelijkt Dirk Boeykens, afdelingshoofd On Site Machining. “Voor de klant omhelst dit heel wat voordelen (tijd en geld), omdat de te bewerken stukken niet gedemonteerd moeten worden en gewoon ter plaatse kunnen blijven.”

Een flexibel ervaren team en een grote range aan mobiele machines zijn de belangrijkste troeven van OSM om kwalitatief werk af te leveren.

Het machinepark laat toe om op locatie flenzen te draaien tot 6 m en op aanvraag zelfs tot 8 m, met een precisie van 25/100e mm. De grootste freesmachine heeft een bereik van 22 m in één pas, met een freesbreedte van 650 mm. Kotteren kan tot 5 m met een diameter van 800 mm.

Daarnaast beschikt de afdeling over een eigen atelier met zowel conventionele als CNC-machines. De draaibanken kunnen stukken tot 4 m lengte en 900 mm diameter aan. Een groot deel van het machinepark is ontstaan vanuit de praktijk, via eigen ontwerp en engineering, dikwijls in functie van specifieke opdrachten.

Eén aanspreekpunt voor totale service

Voith Industrial Services verenigt alle denkbare diensten onder één dak met eigen mensen en eigen coördinatie. Het hanteert een vlakke structuur met voor de Belgische vestiging een algemeen directeur en drie afdelingshoofden die rechtstreeks medewerkers aansturen. U als klant kunt dus rekenen op een unieke combinatie van facilitaire en productiegeoriënteerde dienstverlening, 24 uur op 24, met maximale kwaliteit en korte afhandelingstijden.

Opleidingscentrum bootst praktijk na

In Kapellen bouwde Voith Industrial Services onlangs een ‘miniplant’ als aanvulling op het eigen opleidingscentrum. Medewerkers maken hier in een realistische en volstrekt veilige omstandigheden kennis met de werkzaamheden die ze nadien on-site uitvoeren. Voith Industrial Services maakt intensief gebruik van deze nieuwe plant voor het scholen van nieuwe medewerkers en het trainen van ervaren mensen voor specifieke opdrachten.

Innovatieve lekdichting

Een gespecialiseerd actieterrein van Voith Industrial Services, is het dichten van lekken in leidingen onder druk. Verschillende oplossingen zijn mogelijk – lekboxen met voorgevormde afdichtingsrubbers – opmaat gemaakte lekboxen met product afhankelijk geïnjecteerde afdichtingscompound. Het opsporen van lekken d.m.v helium in systemen en warmtewisselaars, het afpluggen van lekke warmtewisselaartubes (pop en plug) en het invriezen van leidingen behoren tot de mogelijkheden. Ten slotte wordt het lijstje activiteiten afgesloten met de activiteit hot tapping (tot 60°).

Starrenhoflaan 13 – 2950 Kapellen
T +32 3 605 63 04 – info@ermo.be – www.be.voithindustrialservices.com