Voith Industrial Services – Ervaren vertrouwenspartner voor kritische industriële processen

Voith is een wereldspeler actief op 280 locaties in meer dan 50 landen. Het 100% familiebedrijf telt 39.000 medewerkers en is o.a. wereldleider voor de bouw van papiermachines en heeft 30% aandeel in de bouw van Hydro Power installaties – de wereldberoemde Niagarra Falls (1905) is een topreferentie!

Dave Naenen, gedelegeerd bestuurder.

Voith laat zich ook opmerken in de wereld van mobiliteit met de productie van locomotieven, scheepsbouw (Voith-Schneider propellers), allerhande mechanische overbrengingssystemen en nog veel meer. Overal waar energie wordt omgezet in beweging, is Voith van de partij. De tak Industrial Services is o.a. vertegenwoordigd in de energiesector, de petrochemie en de chemie. Voor de automobielindustrie staat deze tak in voor de bouw en het onderhoud van productielijnen. Voor de luchtvaartindustrie werkt deze tak nauw samen met het Franse Airbus.

Shutdown Services

Een absolute specialiteit van de Belgische vestiging van Voith Industrial Services is het volledig behartigen van een shutdown operatie als outsourcepartner. Het bedrijf kan terugblikken op ruim 30 jaar ervaring en heeft dan ook een uitgesproken competentie aan te bieden aan klanten met kritische processen zoals de (petro)chemische industrie, waar veiligheid als absolute topprioriteit geldt.

Voith Industrial Services neemt indien gewenst het volledige management voor de operatie over van de opdrachtgever. Het regelt alles van aan de voorbereiding tot de heropstart.

Omdat een shutdown operatie altijd gepaard gaat met het stilleggen van de productie en bijgevolg een directe invloed heeft op het rendement van de site, zijn efficiëntie, competentie en inzetbare middelen van doorslaggevend belang. Als wereldspeler kan Voith Industrial Services beroep doen op een pool van ruim 1.900 doorwinterde specialisten. Voor de opdrachtgever betekent dit de zekerheid over maximale competentie gepaard aan maximale snelheid.

Veelzijdige partner

Naast de specifieke shutdown services voorziet Voith Industrial Services in het dagelijks onderhoud van de technische installaties op industriële sites. Het biedt daarvoor een on site permanentie aan. Het bedrijf treedt op als projectmanager voor nieuwbouw en ombouw van industriële sites. De eigen werkplaats vormt daarvoor een bijzonder sterke troef. Hier is plaatbewerking en constructie in alle denkbare vormen mogelijk en staan ervaren lassers paraat om de meest uiteenlopende lastechnieken toe te passen. Voor liefst 178 actieve lasprocessen kan een certificaat worden voorgelegd en beschikt men over de passende apparatuur om de opdracht uit te voeren.

Een nieuwe specialiteit van de Belgische vestiging is ‘cladding’, het aanbrengen van een nieuwe laag (slijtlaag) in of op diverse onderdelen van installaties voor de petrochemische industrie.

Voith Industrial Services biedt een unieke combinatie van facilitaire en productiegeoriënteerde dienstverlening, 24/24, met het voordeel van een one-stop-shopping voor de opdrachtgever.

Starrenhoflaan 13, 2950 Kapellen
Tel.: 03-605 63 04
info@ermo.be, www.be.voithindustrialservices.com