We streven naar marktaandeel van 10% in snowboardbindingen

Beyondsnow™ vindt investeerders dankzij BAN Vlaanderen

Peter Van Riet, zaakvoerder van Beyondsnow™: “De ‘business angels’ spelen een vrij actieve rol in het verhaal.”Peter Van Riet is van tijdens zijn studieperiode een fervent snowboarder. Met een diploma productontwikkeling op zak, slaagde hij erin om zijn hobby te combineren  met het ondernemerschap. Op 35-jarige leeftijd is Peter Van Riet zaakvoerder van de in snowboardbindingen gespecialiseerde start-up Beyondsnow™, onder andere dankzij de hulp van Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen.

Beyondsnow™ ontwikkelt en commercialiseert snowboardbindingen. “Het vertrekpunt was eigenlijk de introductie van een nieuw concept op de markt waarover ik allesbehalve te spreken was. We zijn dan zelf gestart met de ontwikkeling van een binding en van het één kwam het ander. Daardoor heb ik nu mijn eigen bedrijf Beyond products nv.”

Antwerpen Manager: Wanneer werd het bedrijf opgericht?
Peter Van Riet: “De eigenlijke start was in juni 2005, maar eigenlijk ben ik al een aantal jaren bezig. De link tussen België en snowboardbindingen is op het eerste gezicht misschien niet erg logisch, maar ik woon hier nu eenmaal. De bergen liggen bovendien op maar één dag rijden, terwijl er hier ook voldoende indoorpistes zijn om bepaalde testen te doen.”

Antwerpen Manager: Hoeveel werknemers telt het bedrijf?
Peter Van Riet: “Het is voorlopig nog een eenmanszaak, die één dag per week door een financieel adviseur, Christian Cappelle, wordt begeleid. Momenteel ben ik op zoek naar een sales manager en een administratief medewerker. Er is dus uitbreiding op komst.”

“Zonder kapitaal kan je niet produceren of aan marketing doen. De eerste investering gebeurde ook al door een ‘business angel’.”

Antwerpen Manager: Waarom ging u op zoek naar risicokapitaal?
Peter Van Riet: “Een ‘start-up’ heeft nu eenmaal geld nodig. We zijn bovendien bezig met de ontwikkeling van een innovatief product, dat slorpt altijd geld op. Zonder kapitaal kan je trouwens niet produceren of aan marketing doen. De eerste investering gebeurde ook al door een ‘business angel’.”

Antwerpen Manager: Hoe bent u in contact gekomen met BAN Vlaanderen?
Beyondsnow™Peter Van Riet: “We hebben eerst deelgenomen aan Enterprize, een Belgische business plan wedstrijd, en vervolgens hebben we Bizidee 2004 gewonnen. Zo kom je op een bepaald moment automatisch in contact met BAN Vlaanderen, dat – zoals ik het heb ervaren – trouwens erg toegankelijk is. Ze nemen hun dossiers ter harte en zorgen voor een uitstekende begeleiding.”

Antwerpen Manager: Hoe lang duurde de zoektocht naar een ‘business angel’?
Peter Van Riet: “Toch meer dan een jaar. We hebben met meerdere ‘business angels’ gepraat en zijn uiteindelijk met drie van hen aan boord gestapt. Daar moet nog de vierde bijgeteld worden, die de eerste investering heeft gedaan.”

Antwerpen Manager: Hoe verloopt de samenwerking? Zijn het enkel investeerders of hebben ze ook een adviserende functie?
Peter Van Riet: “De samenwerking verloopt erg vlot, de ‘business angels’ spelen ook een vrij actieve rol in het verhaal. Er zijn regelmatig contacten voorzien, waarbij ik hen op de hoogte hou over de gang van zaken. Ook de samenwerking met BAN Vlaanderen verliep zeer goed. Als ik de start moest overdoen, zou ik opnieuw met BAN Vlaanderen in zee gaan.”

Antwerpen Manager: Wat wilt u met Beyondsnow™ bereiken?

Peter Van Riet: “We mikken op een marktaandeel van 10% in de snowboardbindingen, wat neerkomt op 160.000 tot 240.000 paar per jaar. Het doel is om in de toekomst meerdere innovatieve producten met toegevoegde waarde voor de wintersportsector te ontwikkelen.”
Info: www.beyondsnow.com

J.S.