Ruim- en ontstoppingsdienst ‘t Ruimerke – “Wij staan dag en nacht paraat!”

’t Ruimerke is al 25 jaar de grootste en bekendste ruim- en ontstoppingsdienst in Antwerpen en omgeving. De klok rond kunt u er terecht voor al uw reinigings- en ontstoppingswerken. Dringende interventies kunnen binnen het uur. En u weet vooraf wat de kostprijs is, geen addertjes onder het gras.

“Wie de milieunormen niet naleeft, betaalt achteraf de rekening.”

Pierre Rotthier.
Pierre Rotthier.

De oranje ruimwagens zie je overal in het straatbeeld. En Luc Caals, als gezicht van hun reclamecampagne, springt meteen in het oog. Zaakvoerder Pierre Rotthier wil de bekendheid van ’t Ruimerke nog vergroten. Daarnaast is hij een pleitbezorger van duurzaam ondernemen. “Wij leveren bij elke ruiming een ruimingsattest af, goedgekeurd door Aquafin,” legt Pierre Rotthier uit. “Zo weet u dat het septisch materiaal op een verantwoorde manier behandeld wordt.”

Milieuvriendelijke aanpak rendeert
“Helaas wordt nog te dikwijls beroep gedaan op gelegenheidsruimers, die op het eerste gezicht aan een voordelige prijs werken. Maar vaak komt de inhoud van de citernes, met onder meer zware metalen en detergenten, op akkers terecht, wat zeer slecht is voor het leefmilieu.”

Veel ondernemingen hebben een contract lopen bij het ‘Ruimerke. Het beste bewijs dat hun professionele en duurzame aanpak loont. “Het stelt ondernemers gerust dat we duurzaam ruimen,” beklemtoont Pierre Rotthier. “Wie de milieunormen niet naleeft, betaalt achteraf de rekening. De milieu-inspectie doet regelmatig controles en aan elke overtreding hangt een fikse boete vast.”

AM60-T_Ruimerke-7_lowProfessioneel ontstoppingswerk
“We staan ook klaar voor alle ontstoppingswerken. We zijn 24 uur op 24 bereikbaar. Als we beloven dat we de volgende dag komen, dan staan we er ook. In dringende gevallen zelfs binnen het uur. Met ons professioneel materiaal, een speciale hogedrukreiniger en een eigen waterreservoir van 5000 liter hebben we de meeste ontstoppingen in minder dan een uur klaar. En u weet vooraf precies wat het kost.”

Brede waaier aan diensten
Ruim- en ontstoppingsdienst ’t Ruimerke bestaat al sinds 1987 en is gevestigd in Boom, een perfecte uitvalsbasis voor het bedienen van klanten in heel de provincie Antwerpen, en delen van de Kempen en Vlaams-Brabant. Het bedrijf telt 34 medewerkers en heeft 18 vacuümwagens. Naast het ruimen en reinigen van aal-, sterf-, bezink- en vetputten onder hoge druk, is het bedrijf ook gespecialiseerd in het leegmaken en reinigen van (kruip)kelders, vijvers en waterputten. Alle riool- en straatkolkenwerk, alsook camera-inspectie behoort tot hun activiteiten. ’t  Ruimerke voert voorts gemeente- en industriële werken uit.

Kopie van Ruimerke blok logo [Geconverteerd]Aerts & Verstraeten – Rupelweg 6 – 2850 Boom  T 03 888 78 00 – info@ruimerke.bewww.ruimerke.be