ZEN Renewables – “Een zonne-installatie moet ook mooi ogen”

ZEN Renewables uit Turnhout produceert als enige bedrijf in België zonnecollectoren en -boilers. Daarnaast biedt deze firma hoogkwalitatieve systemen aan voor fotovoltaïsche zonne-energie. “De klant eist steeds meer dat z’n installatie op het dak ook mooi oogt. Naast het rendement en de lange levensduur besteden wij daar enorm veel aandacht aan,” vertelt marketing manager Xavier Eelen.

De installatie van fotovoltaïsche zonnepanelen is pas de laatste twee jaar een booming business in Vlaanderen. ZEN Renewables zit daarentegen al meer dan 31 jaar in het vak van zonne-energie. “Zo’n exploderende markt brengt voor de consument risico’s met zich mee. Niet alle installateurs kiezen voor kwaliteit. Een goede installatie moet niet alleen vandaag werken, maar ook morgen en overmorgen. Als oudste bedrijf in de zonnebranche in de Benelux gaan wij niet voor het snelle en gemakkelijke succes. Wij hebben een reputatie hoog te houden.”

Op twee oren slapen

Wie kiest voor ZEN Renewables mag dan ook op z’n twee oren slapen. “Onze garantieperiodes overschrijden ruimschoots wat op de markt gebruikelijk is. Dit kunnen we alleen maar omdat we 100% zeker zijn van de kwaliteit van onze producten. In plaats van de gebruikelijke vijf jaar krijgt u bij ons tien jaar garantie op het zonneboilervat, gemaakt uit roestvrij staal. Voor de pomp en de regelcomputer bieden wij geen twee jaar garantie – zoals velen – maar zelfs 10 jaar. Het unieke terugloopsysteem beschermt onze zonnecollectoren tegen oververhitting in de zomer en bevriezing in de winter. Daardoor gaan ze minstens twee keer langer mee.”

Warmtepompen

Xavier Eelen ziet in Vlaanderen ook heel wat toekomst voor warmtepompen, zowel voor de productie van warm water als de regeling van het binnenklimaat. “Ook op die groeimarkt spelen we in met hoogkwalitatieve producten,” vertelt hij.

Visbeekstraat 9 A – Industrie 3141 – 2300 Turnhout
Tel.: 014-40 42 80 – Fax: 014-40 42 81
info@zenrenewables.be – www.zenrenewables.be