Zenex – Pionier in het detacheren van verzekeringsexperts

De Research Campus van Hasselt is de kiemgrond van vele innovatieve business startups, en sinds anderhalf jaar ook de uitvalsbasis van Zenex. Wat begon als een sluimerend idee, is vandaag een sterk groeiende onderneming.

Geert Proost: “Een verzekeringsmakelaar is tegenwoordig een goed georganiseerde kmo waar meestal een vast, beperkt team bergen werk verzet.”

Verder bordurend op zijn ervaring in detachering, richtte Geert Proost Zenex op. Met één groot doel: het verzamelen van verzekeringsexperts en deze mensen flexibel detacheren bij verzekeringsmakelaars. Een unicum voor deze sector!

Binnen één dag

“Een verzekeringsmakelaar is tegenwoordig een goed georganiseerde kmo waar meestal een vast, beperkt team bergen werk verzet. Als een werknemer tijdelijk wegvalt of als er plots veel extra werk is, zorgen wij binnen één dag voor een 100% inzetbare vakexpert. Iemand die een uitstekende kennis heeft van gespecialiseerde ERP-software zoals BRIO, INSUSOFT en DIBIS. Zulke mensen vind je niet bij een gewoon interimkantoor. En dat is net de kracht van Zenex,” aldus Geert Proost.

Zekerheid en flexibiliteit

Goed opgeleide en ervaren werknemers zijn schaars. Maar Zenex rekruteert deze witte raven moeiteloos. “We bieden hen de zekerheid van een vast contract én de flexibiliteit om in verschillende omgevingen te werken. Zo gebeurt het dat iemand drie dagen per week bij een grote ‘broker’ werkt, en de twee resterende dagen bij een kleine makelaar. Die afwisseling tussen specialistisch en generalistisch werken, maakt het zo aantrekkelijk.”

Zicht op groei

Meer en meer bedrijven vinden de weg naar Zenex. Momenteel werken er 15 verzekeringsexperts, vast in dienst. Tegen eind 2012 zullen dit er al 25 zijn. Geert Proost: “We groeien gestaag in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Nu richten we ons ook op Oost- en West-Vlaanderen. Je weet toch hoe je een pionier herkent? Aan de hoeveelheid pijlen in zijn rug. Ik heb er een heleboel!”

Flexibel talent op huurbasis

Zenex richt zich enkel op de verzekeringssector en geldt als dé referentie in het flexibel detacheren van doorgewinterde verzekeringsexperts en schadebeheerders bij makelaars, agenten en brokermaatschappijen. Als nichespeler garandeert Zenex de onmiddellijke 100% inzetbaarheid van zijn mensen, met de contractuele garantie van vrijwaring van uw gevoelige bedrijfsinformatie.

Research Campus Hasselt – RCH
Kempische Steenweg 301 bus 10, 3500 Hasselt
Tel.: 011-51 52 53, Fax: 011-60 01 30, info@zenex.be, www.zenex.be