Zolderse Dakwerken – “Van 10 tot meer dan 10.000 m², elk dak is bij ons in goede handen”

Zolderse Dakwerken groeide de afgelopen decennia uit tot dé totaalspecialist in dakwerken. “Iedere dag sturen wij verspreid over heel België 39 vaklui het dak op,” vertelt zaakvoerster Hilde Smets. “Voor alles kan je bij ons terecht. Onze service varieert van een kleine herstelling bij particulieren tot omvangrijke bedrijfsprojecten. Zo renoveren we momenteel de volledige dakparking van Shopping 1 in Genk, goed voor een totaaloppervlakte van 14.000 m². Het aanleggen van groendaken behoort ook tot één van onze specialiteiten.”

Hilde Smets.

Hilde Smets en haar zoon Kristoff Wienen staan samen aan het hoofd van Zolderse Dakwerken. Dit duo is perfect op elkaar ingespeeld. “Alvorens ik mee in de bedrijfsleiding kwam, ging ik als werkman zes jaar het dak op,” legt Kristoff Wienen uit. “Met ons twee bezitten we de ideale mix van commerciële ervaring en vakkennis. Ook mijn broer Gregory werkt bij ons.” Het bedrijf, al actief sinds 1984, biedt het volledige gamma aan dakwerken. “De eerste jaren specialiseerden we ons in platte daken met roofing of kunststofbedekking. Vervolgens kwamen daar ook de hellende daken bij. Vele gebouwen hebben een mix van verschillende soorten daken. Zolderse Dakwerken legt zowel uw plat als hellend dak aan, met elk mogelijk materiaal en volledig afgewerkt. Ook koper- en zinkwerken behoren tot de mogelijkheden.”

De juiste teams

Op de lange referentielijst vinden we zowel particulieren, bedrijven als openbare instellingen. “Wij werken op ieder gebouw van 10 tot meer dan 10.000 m²,” vertelt Hilde Smets. “Voor ons is geen werk te klein of te groot. Afhankelijk van het project stellen wij de juiste teams samen die de klus binnen de afgesproken termijn afwerken.” Enkele projecten springen meteen in het oog. “Momenteel zijn we bezig met onze grootste opdracht ooit: de volledige vernieuwing van de dakparking boven Shopping 1 in Genk. Daarnaast hebben we al projecten gerealiseerd voor de Universiteit Antwerpen, de Hogeschool Gent, het Middelheimziekenhuis, de gemeentemagazijnen van Westerlo, diverse sporthallen in Kasterlee en het zwembad in Brasschaat.”

Renovatie en vervanging

Naast nieuwbouw specialiseert Zolderse Dakwerken zich in de renovatie en vernieuwing van bestaande daken. “Dit vraagt extra vakmanschap,” legt Kristoff Wienen uit. “Vooraf alles goed analyseren en inschatten blijft de boodschap. Toch moet je flexibel kunnen inspelen op onverwachte omstandigheden. Vooraleer wij aan een opdracht beginnen, komt een dakspecialist langs om de situatie te onderzoeken. Op basis hiervan werken we de technisch beste oplossing uit.”

Groei

De afgelopen jaren groeide Zolderse Dakwerken enorm. De vestiging in Zolder barst uit z’n voegen, waardoor het hele team reikhalzend uitkijkt naar de gloednieuwe locatie vlakbij het klaverblad in Lummen. “Centraler kan je moeilijk liggen,” legt Hilde Smets uit. “Het dak op onze nieuwe vestiging wordt meteen ook de toonzaal. Een primeur! Bedoeling is dat klanten hier de verschillende daktechnische mogelijkheden kunnen ontdekken. Dus zeker ook de ecologische daken: tuindaken, groendaken en zonnepanneeldaken.

Gildenstraat 30, 3550 Heusden-Zolder
Tel.: 011-45 03 80, info@zdp.be, www.zdp.be