To be safe or not to be …

De huidige crisis uit zich jammer genoeg ook in toenemende inbraakcijfers. Toch schrikt de soms hoge investering in veiligheidsvoorzieningen veel particulieren en professionals af. Dankzij de oplossing van de firma 2bs vormt het prijskaartje evenwel geen belemmering meer.

Pieter Van de Vyver: “Een sirene die afgaat op straat trekt nauwelijks nog de aandacht.”
Pieter Van de Vyver: “Een sirene die afgaat op straat trekt nauwelijks nog de aandacht.”

2bs-zaakvoerder Pieter Van de Vyver verdiende zijn sporen in de sector als commercieel medewerker in samenwerking met Securitas Alert Services. In augustus 2012 richtte hij 2bs (to be safe / to be successfull) op, een netwerk van zelfstandige sales medewerkers die een doordacht pakket aan de man brengen.

Uniek veiligheidsconcept
Het basispakket omvat een draadloos alarmsysteem, dat een oplossing biedt voor drie risicofactoren: inbraak, brand en medische panieksituaties. Het omvat drie bewegingssensoren, een rookmelder, een klavier, een centrale, een buitensirene en een binnensirene. Het product leent zich perfect voor woningen en handelszaken. Voor grotere bedrijfsgebouwen stelt 2bs samen met hun erkend installateur op verzoek een oplossing op maat samen. “Een sirene die afgaat op straat trekt nauwelijks nog de aandacht,” vertelt de zaakvoerder. “Daarom is ons systeem verbonden met een meldkamer die elk alarm nakijkt, de klant verwittigt en indien nodig de hulpdiensten verwittigt.” Via een afstandsbediening kan de klant het systeem activeren en ook een noodsignaal uitzenden. Een full garantie van vijf jaar en 24 uur op 24 technische ondersteuning maken het servicepakket rond.

Roger Van de Vyver (orga leider) en Regio managers: Dimitri Valckaert, Kristof Moens, Luc Steenbeke, Karolien Remy. Afwezig: Robby Lybaert.
Roger Van de Vyver (orga leider) en Regio managers: Dimitri Valckaert, Kristof Moens, Luc Steenbeke, Karolien Remy. Afwezig: Robby Lybaert.

Voordelige leasingformule
“Vaak schaffen mensen zich pas een professioneel alarmsysteem aan nadat ze eerst slachtoffer waren,” weet Pieter Van de Vyver. “De voornaamste weerstand om preventief te investeren is de soms vrij aanzienlijke kostprijs. Tegen die achtergrond keken wij uit naar een partner die een leasingformule kon aanbieden. Voor het basispakket betaalt de klant de eerste twee jaar 60 euro per maand en vervolgens 30 euro per maand voor zijn service en meldkamer. Dit bedrag blijft tien jaar lang ongewijzigd. Particulieren genieten een fiscaal voordeel van 30 %, terwijl kmo’s hun facturen met een extra meerwaarde mogen inbrengen.”

Constante rekrutering
2bs bouwt aan een netwerk van zelfstandige commerciëlen. Momenteel telt dat een 200-tal medewerkers, maar maandelijks breiden wij uit met 30 tot 50 personen die zelf bepalen hoeveel tijd ze investeren in ons concept. Voor sommigen is het louter een bijverdienste, anderen zijn uitgekeken op hun huidige job en streven naar een volwaardig inkomen.

Kerkstraat 108 – 9050 Gentbrugge  – T 0472 65 30 71 – info@2bs.bewww.mijnalarm.eu