ACE electronics – “We bouwen volledig afgewerkt apparaat”

ACE electronics kan een volledig afgewerkt elektronisch toestel tot bij de eindklant afleveren. Dit is een op zijn minst opmerkelijke prestatie voor een relatief kleine speler op de markt. Volgend jaar viert ACE electronics zijn twintigjarig bestaan en in 2011 werd het nog bekroond als Diestse onderneming van het jaar.

Koenraad Lelong,  Jean-Marie Gyselaers en Johan Lieten.
Koenraad Lelong, Jean-Marie Gyselaers en Johan Lieten.

ACE electronics is in 1994 ontstaan uit een managementbuy-out van de afdeling micro-elektronica van IC Systems uit Hasselt. Jean-Marie Gyselaers, Johan Lieten en Koenraad Lelong namen toen het roer in handen en gingen als een zelfstandige entiteit van start in Lummen.

_MG_2706_lowHet jonge ACE electronics groeide snel en de vestiging in Lummen werd al snel te klein. In 2002 verhuisde het elektronica-bedrijf dan ook naar een pand op de bedrijvenzone van Webbekom (Diest), waar meer ruimte voor de productie en administratie was.

_MG_2694_lowAfgewerkt product
“Aanvankelijk spitsten we ons louter toe op de productie van hoogtechnologische elektronische sturingen,” zegt Jean-Marie Gyselaers. “Maar almaar vaker vragen klanten een ‘totaalpakket’, een afgewerkt product. Dat komt in vele gevallen neer op een volledig toestel. We zorgen in dit geval voor alle elektronische componenten, maar ook voor de inbouw, de bekabeling, de behuizing, de eindtest. We bouwen een toestel dat klaar voor gebruik is. Bovendien zijn we in staat om dit toestel vervolgens rechtstreeks tot bij de eindklant af te leveren. Daarvoor hebben we een organisatorisch en logistiek systeem uitgedokterd, waar we best wel trots op zijn.”
“Maar of het nu om een volledig afgewerkt toestel of om een component gaat, we respecteren altijd de afgesproken levertijd. Dat heeft bij ACE electronics de hoogste prioriteit. We zijn een klein bedrijf en stellen ons uiterst flexibel op. Onze klanten waarderen dat heel erg.”

_MG_2718_lowIndustrie
ACE electronics profileert zich op de elektronicamarkt als een eerder kleinschalig bedrijf dat evenwel hoogkwalitatieve producten aflevert.
Jean-Marie Gyselaers: “We spitsen ons toe op kleine series of prototypes. De productie van grote volumes is niet meteen ons werkterrein. Daarom vindt u onze componenten meestal niet in consumentenelektronica –—- zoals een smartphone of tablet – terug, maar wel in industriële machines en toestellen. Het kan hierbij gaan om onderdelen voor automotive, alarmsystemen of toegangscontroles, machines voor industriële wasserijen. De opdrachten komen doorgaans van Belgische klanten, maar een groot deel van de producten is voor de export bestemd.”

Logo Ace_rgb_lowIndustrieterrein 2 nr. 12  – IZ Webbekom 2118 – 3290 Diest – T 013 53 19 06 – info@ace-electronics.be – www.ace-electronics.be