Beliprof – Een sterk profiel voor uw bouwproject

Jan Banken.
Jan Banken.


Beliprof heeft een sterk profiel. Klinkt goed in de bouwwereld, vooral als het om ramen, deuren en glasgevels gaat. Dat is meteen ook het werkterrein van Beliprof. Het is een solide en betrouwbare partner als u met hen voor uw bouwproject in zee wil gaan. Beliprof richt zich overigens uitsluitend op de professionele markt. “Daarom past de omschrijving ‘het profiel van professionele omkadering’ volledig in onze huisstijl,” zeg bestuurder Jan Banken.

Welke voordelen biedt Beliprof voor de profess-ionele bouwwereld?
Jan Banken: “We hebben een goed overzicht van wat er op de markt beschikbaar is. In de loop der jaren hebben we behoorlijk veel knowhow opgebouwd. Het productengamma van Beliprof sluit bovendien nauw aan bij de behoeften van de industriële en professionele markt.”
“Onze medewerkers weten wat er reilt en zeilt in de bouwsector: ze zijn op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en volgen innovaties op de voet. Zo profileren we ons tot een volwaardige partner bij de bouw van residentiële woningen, flats en grote bouwprojecten.”

Omdat Beliprof in het B2B-marktsegment actief bent, zult u ongetwijfeld mikken op een langetermijnrelatie met de klanten.
“Inderdaad. Onze klanten zijn meestal projectontwikkelaars of bouwondernemingen. Voor hen is nauwkeurig uitgevoerd vakwerk binnen een afgesproken termijn van groot belang. We laten bovendien één team één plan afwerken en elk project heeft zijn eigen contactpersoon. Zo verloopt de communicatie soepel, efficiënt en ontspannen – van de prille beginfase van het ontwerp tot de uiteindelijke uitvoering en afwerking.
We zijn ook voortdurend op zoek naar nieuwe allianties en verkennen nieuwe mogelijkheden op de markt. Sinds kort werken we bijvoorbeeld samen met een vastgoedmakelaar. Voor zijn klanten maken we een extra voordelige prijs als ze voor producten van Beliprof kiezen.”

Welke zijn de sterke punten van Beliprof in een ingewikkelde bouwmarkt met een harde concurrentie?
“Beliprof heeft geen eigen productie, maar wel een zeer degelijk netwerk van internationale producenten. Dit houdt onder meer in dat we een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding kunnen aanbieden. Zo ontspoort het budget niet.
Daarnaast geloven we heel erg in onze producten en onze materialen (zie kader 3 x 3). Samen met de professionele plaatsing staan ze garant voor een hoogstaande kwaliteit.”

PP_DSC_0337_low3 X 3
Alle goede dingen bestaan in drieën. Dat geldt met name voor Beliprof dat zich toespitst op drie materialen en drie producten. Een klaar en duidelijk overzicht …

  • Aluminium is licht, maatvast, sterk, nagenoeg krasvrij en het heeft vele toepassingsmogelijkheden: van strak design tot retrostijl. De isolatiewaarde van dit materiaal is de laatste jaren sterk verhoogd, zodat het uitstekend geschikt is voor buitenschrijnwerk. Aluminium past in duurzame bouwprojecten wegens zijn solide structuur en erg lange levensduur.
  • Pvc is in alle mogelijke vormen te produceren en daarom kan het zowat alle stijlen aan – van traditioneel klassiek tot supermodern. Pvc beschikt bovendien over hoge thermische en akoestische waardes. Het is bijzonder onderhoudsvriendelijk, resistent tegen schimmels en tal van chemische stoffen. Modern pvc-materiaal verkleurt veel minder dan vroeger en het biedt mogelijkheden tot recyclage.
  • Hout straalt warmt en karakter uit. Van nature isoleert het uitstekend warmte en geluid. Hout is een materiaal dat in vele bouwprojecten past: van een authentieke look van een pastoriewoning tot een constructie in hedendaagse stijl. Voor buitenschrijnwerk zijn natuurlijk houtsoorten van de beste kwaliteit vereist. Goed behandeld hout is onderhoudsvriendelijk en gaat een leven lang mee.
  • Beliprof beschikt over een ruim en gevarieerd assortiment aan ramen en profielen in aluminium, pvc of hout. Alle ramen die door Beliprof worden geplaatst, voldoen aan de strenge Europese normen. Zo zijn de technische en functionele prestaties gegarandeerd.
  • Een deur bepaalt in belangrijke mate het uitzicht van een gebouw. Daarom is er bij Beliprof een rijke keuze uit een groot aantal soorten en verschillende uitvoeringen en modellen. Aluminium, pvc of hout – Beliprof staat altijd garant voor een perfect eindproduct.
  • Sinds kort spitst Beliprof zich ook toe op glasgevels. Die zijn tegenwoordig erg populair in de bouwwereld. Met hun minimale aluminium draagstructuur leveren ze een belangrijke bijdrage tot een geslaagde esthetische look van het gebouw. Glasgevels geven veel lichtinval, ze zijn ventilatie-regulerend, geluidswerend en energiebesparend.

Fiche

  • Doelgroep: Beliprof is sinds 2002 gegroeid uit Belisol. Het is een zelfstandige entiteit en richt zich specifiek tot de professionele markt.
  • Merken: Gealan, Alumil en Profel.
  • Omzet: een jaaromzet van ongeveer 10 miljoen euro.

logo BELIPROF_cmykSlingerweg 5 – 3600 Genk – T 089 32 20 40 – info@beliprof.bewww.beliprof.be