Succesvol netwerken begint bij BNI

Hebt u ook het gevoel dat professioneel netwerken u veel energie kost, maar nauwelijks omzet oplevert? Dan bent u bij Business Networking International, kortweg BNI, aan het juiste adres. Met meer dan 150.000 overtuigde leden (voor €2,5 miljard omzet) mag BNI zich ’s werelds meest succesvolle zakelijke aanbevelingsorganisatie noemen. Ook in Vlaams-Brabant staan afdelingen in de startblokken.

Pierre Schmitt: “Wanneer iemand je aanbeveelt, levert dat een ‘warm’ contact op met een potentiële klant. Dat verhoogt dan weer de kans op succes en extra omzet.”
Pierre Schmitt: “Wanneer iemand je aanbeveelt, levert dat een ‘warm’ contact op met een potentiële klant. Dat verhoogt dan weer de kans op succes en extra omzet.”

We moeten het toegeven: niet iedereen is een geboren netwerker. “Maar je kan het wél leren,” zegt Pierre Schmitt, Vlaams-Brabander met roots in Frankrijk. Als regionaal directeur van BNI staat hij in onze provincie aan de wieg van de lokale afdelingen of ‘chapters’. “Het opzet van BNI is even doeltreffend als eenvoudig. “Stel dat u op zoek bent naar een zakelijke introductie bij één van uw voornaamste prospecten. Dan is er vast een ander ‘chapterlid’ dat u op de juiste weg kan zetten door middel van een aanbeveling in zijn of haar eigen netwerk. Omgekeerd beveelt u op uw beurt de diensten van de andere  ‘chapterleden’  aan bij uw relaties.”

Succesvol aanbevelen
De leden ontmoeten elkaar op wekelijkse ontbijtsessies. “Zo leren ondernemers elkaar goed kennen. Vertrouwen is immers de basis bij de aanbevelingen,” legt Pierre Schmitt uit. “BNI geeft ook opleidingen om de leden te leren op de juiste manier aanbevelingen te geven. Hoe moet je spreken in het publiek? Hoe rond je een gesprek op een netwerkevent op de juiste manier af?”

Geven loont
‘Geven loont’ is het motto van BNI. “Door je kennis en contacten door te geven, beloon je ook jezelf,” zegt Pierre Schmitt. “Want wanneer iemand je aanbeveelt, levert dat een ‘warm’ contact op met een potentiële klant. Dat verhoogt dan weer de kans op succes en extra omzet.”
Toch nog sceptisch? Dan trekt de omzetbarometer u ongetwijfeld over de streep: elke aanbeveling wordt geregistreerd. Zo ziet u tot op de euro nauwkeurig hoeveel uw aanbevelingen en die van uw relaties hebben opgebracht.

BNI Vlaams-Brabant & Aalst groeit verder :
Na de lancering van de eerste afdeling, BNI Leuven Artois, op 10 januari 2013, telt de regio Vlaams-Brabant & Aalst vandaag vier afdelingen in running met 128 leden.
Er zijn nog een aantal beroepen vrij in deze afdelingen: Hageland, Leuven Artois, Leuven Mercator, Ternat De Geuzen.
De organizatie gaat nog vier nieuwe afdelingen oprichten voor eind 2013 :
Aalst, Grimbergen, Tienen en Zaventem (in het Engels)
Voor meer info: www.bni-vlaamsbrabant.be ; Meer details op: BNI locatie , Chapters in oprichting

Er is slechts plaats voor een persoon per beroepscategorie per afdeling.
Indien U interesse heeft, neem gerust met ons contact op: pierre.schmitt@bni-vlaamsbrabant.be

Beukenlaan 6 – 3271 Scherpenheuvel-Zichem – T 0476 54 99 04