Coaching@Work – Hoe uw introverte medewerkers uw rendement verhogen

De helft van de bevolking – en dus ook van uw werknemers – is introvert. Coaching@Work leert introverte én extraverte managers, bedrijfsleiders, ingenieurs en andere professionals om zichzelf beter te leren kennen. En zo efficiënter samen te werken. Want goed functionerende teams zijn dé motor om het rendement en de omzet van uw onderneming te verhogen.

Katja Soors.
Katja Soors.

Zaakvoerster van Coaching@Work is Katja Soors. Als bio-ingenieur oefende ze 20 jaar lang leidinggevende functies uit in verschillende sectoren. Haar verantwoordelijkheden deden haar als introverte persoon inzien dat bedrijfsvoering eerder op een extraverte manier gebeurt. Daardoor besefte ze dat bedrijven nood hebben aan coachingstrajecten voor introverte medewerkers. Want hun mogelijkheden, kennis en ervaring blijven veel te vaak onbenut.

Al uw potentieel benutten
Katja Soors: “Introvert zijn is niet hetzelfde als verlegen zijn. Introverte werknemers zijn goede luisteraars. Ze vormen hun mening nadat ze alle informatie gehoord hebben en communiceren op een ‘denkgerichte’ manier. Dat botst met onze extraverte westerse maatschappij en bedrijfscultuur. En dat terwijl introverte mensen net heel gefocust zijn, risico’s proactief analyseren en heel doordacht beslissingen nemen. Omdat ondernemingen snel vooruit willen, gaan ze vaak alleen verder op het oordeel van hun extraverte werknemers die sneller hun mening geven. En daardoor gaat het potentieel en de kracht van introverte medewerkers verloren.”

Katja Soors.
Katja Soors.

Efficiënter presteren en samenwerken
Omdat introversie en extraversie de bouwstenen van uw persoonlijkheid zijn, staan ze centraal in de trajecten van Coaching@Work. Eerst leert u zichzelf en uw sterktes beter kennen. Op basis daarvan past u de manier aan waarop u communiceert, beslissingen neemt, met conflicten omgaat en relaties uitbouwt. Zo presteren u en uw team beter én efficiënter.

Gepersonaliseerde coachingstrajecten
Coaching@Work stemt zijn trainingen specifiek op uw onderneming en de deelnemers af met een combinatie van groepsworkshops en individuele coaching, opgedeeld in verschillende modules. Katja Soors: “Door iedere deelnemer na de groepsworkshop ook tijdens een persoonlijk moment te begeleiden, zet hij of zij de theorie veel beter om in de praktijk. Het rendement van de opleiding stijgt hierdoor aanzienlijk.” Ook de extraverte persoonlijkheden onder ons zijn welkom. “Want het herkennen en erkennen van elkaars persoonlijkheid zorgt ervoor dat je het maximum uit je collega’s haalt.”

Leider boven ingenieur
Bent u ingenieur? Coaching@Work werkte een specifiek traject voor u uit. “Ingenieurs zijn technisch opgeleid en focussen eerder op resultaat. Hen leer ik om ook te kijken naar het menselijke en relationele aspect van hun job. Door hun resultaatgerichtheid te combineren met people management komen ze tot snellere en betere resultaten.” Samen met TRAJECTUM biedt Coaching@Work u hiervoor ook een leiderschapsprogramma aan.

PrintMiskom-Dorp 17 – 3472 Kersbeek-Miskom – T 0487 93 00 29  – katja.soors@coachingatwork.bewww.coachingatwork.be