“100 % bankonafhankelijke factoring voor de kmo”

Voor heel wat – jonge – bedrijven vormt het financiële plaatje een struikelblok. Soms groeien ze zo snel dat ze moeilijkheden ondervinden met hun cashflow, op andere momenten gaat het dan weer net iets minder dan gepland. En ook het opvolgen van facturen is vaak tijdrovend, en niet zo vanzelfsprekend. Op die vlakken wil Commercial Finance Group een helpende hand aanreiken.

Kurt De Winter, Sara Spellemans en Stijn Kortleven: “We kunnen bedrijven tot 90 % van hun uitgaande goedgekeurde facturen voorfinancieren, zodat ze hun activiteiten continu verder kunnen ontplooien.”
Kurt De Winter, Sara Spellemans en Stijn Kortleven: “We kunnen bedrijven tot 90 % van hun uitgaande goedgekeurde facturen voorfinancieren, zodat ze hun activiteiten continu verder kunnen ontplooien.”

Commercial Finance Group werkt voor bedrijven uit het hele land, en voor zo goed als alle sectoren. Ook voor de transportsector en kleine bedrijfjes, die het traditioneel moeilijk hebben om geld te vinden bij de banken. “We werken voor kmo’s met een jaaromzet vanaf 120.000 euro. In die nichemarkt staan we erg sterk. We kunnen bedrijven tot 90 % van hun uitgaande goedgekeurde facturen voorfinancieren, zodat ze hun activiteiten continu verder kunnen ontplooien,” vertelt gedelegeerd bestuurder Stijn Kortleven.
Naast financiële steun biedt Commercial Finance Group hulp op het vlak van kredietanalyse van mogelijke klanten en debiteurenbeheer. “Door bedrijven te helpen met het opvolgen van hun facturen kunnen ze zelf meer tijd maken voor datgene waarin ze sterk zijn: hun stiel. Goede afspraken staan daarbij centraal,” stelt Kortleven.

Heldere kostenstructuur
De kneepjes van het vak leerde Stijn Kortleven in de Verenigde Staten. Na zijn studies in Florida heeft hij er vijf jaar op het hoofdkantoor van de groep in Los Angeles gewerkt. Toen er plannen waren om uit te breiden naar Europa, is hij teruggekeerd naar België. “Toen ik hier in 1998 begon, deed ik echt aan pionierswerk. Ik ben helemaal van nul een autonoom eilandje gestart. Intussen is het concept ingeburgerd, en werken we hier met twaalf mensen.”
Met zijn team wil Kortleven zijn klanten persoonlijke, en vooral eerlijke diensten aanbieden. “Bij ons weten klanten van bij het begin hoeveel ze moeten betalen, onze kostenstructuur is erg helder,” vult zijn rechterhand Kurt De Winter aan.

Bedrijven helpen groeien
De Belgische factormarkt wordt sinds mensenheugenis gedomineerd door bankinstellingen. Maar de Commercial Finance Group is een 100 % bankonafhankelijke factor. En dat biedt heel wat voordelen. “Een bank financiert wat je hebt, wij financieren wat iemand doet. Hoe meer een bedrijf dus doet, hoe meer geld we kunnen financieren. Bovendien financieren we meer geld, en doen we dat ook sneller en met meer flexibiliteit. Zo willen we bedrijven helpen groeien. Maar ook als ze een dipje kennen, zullen we ze in de eerste plaats proberen te helpen,” besluit Kortleven.

logo CFG-Q_lowPontbeekstraat 4 – 1702 Groot-Bijgaarden – T 02 626 00 90 – info@commercialfinance.bewww.commercialfinance.be