Compass Group – Catering in een modern kleedje gestopt

Vergeet alle vooroordelen over de cateringsector. Dankzij een moderne dienstverlening slaagt de Compass Group erin om zelfs de meest verregaande verwachtingen in te lossen.

Katty De Keyzer.

“Wij zijn méér dan een aanbieder van maaltijden,” steekt Katty De Keyzer, Sales Director van de Compass Group Belgilux, van wal. “Vandaag trekken we naar de klant voorzien van een totale dienstverlening. Dit wil zeggen: met ‘klassieke’ cateringactiviteiten, maar ook met aanvullende diensten die gekoppeld zijn aan het totale facilitaire beheer van een bedrijf, ziekenhuis, WZC of school. Deze aanvullende diensten kunnen betrekking hebben op onderhoud, beheer van de receptie,… Een bijzondere aandacht gaat naar de aspecten ‘gezond en kwalitatief’. Hierbij wordt de nodige creativiteit aan de dag gelegd. Een broodjesbar, soepbar, ‘coffeecorner’, wereldkeuken,… het kan allemaal. De uitvoering van deze diensten gebeurt geheel of gedeeltelijk door personeelsequipes van Compass Group zelf, dit afhankelijk van de wensen van de klant. Eigenlijk spelen we in op de internationale trend dat steeds meer ondernemingen zich op hun core business wensen te focussen, al het overige uitbesteden en op voorhand wensen te weten welke kost aan dit outsourcen vast hangt,” vult Brand Manager Pieter Debree aan.

Steamplicity

“Ons Steamplicity product is een treffende illustratie van de moderne dienstverlening waaruit de klant kiezen kan,” vervolgt Pieter Debree. “Kort samengevat: maaltijden of maaltijdcomponenten worden door middel van een innovatieve stoomtechniek, net voor consumptie ‘klaargestoomd’, met als resultaat een lekker, gezond en kwalitatief hoogstaand alternatief.”

Haachtsesteenweg 1179, 1130 Haren-Brussel
Tel.: 02-243 22 11, info@compass-group.be, www.compass-group.be