De Coster Dominique – Bergen verzetten met GPS gestuurde graafmachines

Ruim 30 jaar geleden stampte Dominique De Coster een eenmanszaak in grondwerken uit de grond. Intussen kreeg hij versterking van de vier zonen Tom, Rob, Bert en Jan. De fundamenten in de grond- en afbraakwerken zijn verder verstevigd en met een personeelsbestand van een 60-tal mensen gestaag gegroeid. Het bedrijf is nu op alle fronten thuis: grond- en afbraakwerken, schorings-, beschoeiings-, en funderingstechnieken, infrastructuurwerken en de recyclage van A tot Z.

Totaalconcept levert tijdswinst en minder discussies op

Vanuit een 100.000 m² grote locatie in Houthalen-Helchteren en een 40.000 m² grote uitvalsbasis in Genk is De Coster D. niet alleen actief op Limburgse grond. Kleine en (heel) grote opdrachten buiten de provinciegrenzen zijn ook schering en inslag. “Niet verwonderlijk,” klinkt het. “We breken oude gebouwen af, maar zorgen ook dat het terrein weer volledig bouwrijp is voor een nieuw project. Om zo’n totaalpakket te kunnen aanbieden hebben we de voorbije jaren fors geïnvesteerd in nieuwe machines en technieken.” Het aanbieden van een totaalconcept maakt De Coster D. uniek in hun segment. “Waar investeerders vroeger meerdere aannemers nodig hadden om een klus te klaren, kunnen ze nu voor alles bij ons terecht. Dat scheelt een hoop in tijd en het levert minder discussies op.”

Groot in grondwerk, sterk in afbraakwerk

Zo luidt het bedrijfsmotto van De Coster D. en wordt bewezen in talloze projecten. “Recent voorbeeld van ons kunnen is ‘Les Terrasses de Woluwe’. Hier hebben we de bestaande hallen afgebroken en Berlinerwanden geplaatst tussen de aanpalende gebouwen. Bij nieuwbouwproject ‘Tervuursepoort’ in Leuven stonden we in voor de afbraak van rijwoningen, het uitgraven van de bouwput en volledig beschoeien met Berliner- en secanswanden.” Nog een referentie in de Leuvense binnenstad is ‘Barbarahof’, de sloop van het voormalig kantorencomplex. De firma is ook ingezet in Tienen voor de afbraak van het Infraxgebouw en voor het weghalen en aanleggen van de groenstroken aan de parking van de NMBS. Bij projecten in Wezembeek-Oppem, noem maar op…”

Snelheid en precisie door GPS en UTS

Bij De Coster D. investeert men constant in nieuwe technieken. “Acht van onze nieuwe grondverzetmachines zijn uitgerust met GPS- en UTS-sturing. Bij GPS wordt direct gewerkt met satellietsignalen, bij UTS via een tussenstation. Hiermee kunnen we werken realiseren met een hele grote nauwkeurigheid. Bovendien kan er veel efficiënter en sneller gewerkt worden omdat uitzetwerk overbodig is.” Deze nieuwe methodes worden ingezet bij graafwerken en funderingen. Maar zeker ook bij wegenwerken. Denk maar aan groot grondverzet zoals de 300.000 kuub op het befaamde klaverblad van Lummen.

Grote Baan 572, 3530 Houthalen-Helchteren
Tel.: 011-60 65 81, Fax: 011-60 65 80
info@decosternv.be, www.decosternv.be