Debiscom – Software voor de kmo

Wie begrijpt beter de wensen van een kmo dan … een kmo? Debiscom integreert Commercieel Beheer, CRM en Boekhouding. En dat met behulp van het softwarepakket Mercator.

Dirk De Bisschop en Kris Verhasselt.
Dirk De Bisschop en Kris Verhasselt.

Kmo’s variëren qua grootte van eenmanszaken tot bedrijven van 50 tot 100 werknemers. “En dat is juist onze doelgroep,” zegt Dirk De Bisschop, samen met Kris Verhasselt zaakvoerder/vennoot van Debiscom. “Wij leveren hoofdzakelijk diensten op het vlak van hard- en software en webservices, maar telkens vertrekkend vanuit Mercator, de speciaal voor kmo’s ontwikkelde beheersoftware.”

 Standaard software

Mercator is een Belgische software voor Commercieel Beheer, CRM en Boekhouding, en wordt gebruikt door ongeveer 20.000 gebruikers. Debiscom is hoofdverdeler voor Vlaanderen. “Wij implementeren Mercator bij onze eigen klanten en zijn ook distributeur voor andere Mercator-verdelers in Vlaanderen,” zegt Dirk De Bisschop. “Onze uitgebreide kennis van deze software, maar ook van alle aspecten die rond de software belangrijk zijn: pc’s, handscanners, ticket- & labelprinters, enzovoort, zorgen ervoor dat wij al onze klanten met raad en daad kunnen bijstaan.”

BM37 Debiscom_DSC3383_lowWat doet Mercator?

Mercator bestaat uit een basisversie Commercieel Beheer (offertes, bestellingen, leveringen en facturen) die modulair kan uitgebouwd worden met o.a. lotbeheer, productie, projectbeheer, CRM, abonnementen, planning, prestatiebeheer, … Deze software is ook geschikt voor aankoopgroeperingen, invoerders en bedrijven met meerdere magazijnen,” zegt Dirk De Bisschop. “Het pakket heeft een tweede groot luik, nl. de Boekhouding met opties zoals analytische boekhouding, budgetbeheer, elektronische BTW-aangifte, koppeling met banken, enzovoort.”

 Configureerbaar en stabiel

“Voordelen zijn de grote mate van integratie van ERP en CRM, de snelle implementatie, de stabiliteit en de quasi onbeperkte configureerbaarheid. Voor ons is het belangrijk dat wij Mercator bij de klant zo kunnen instellen dat de klant zijn manier van werken niet drastisch moet veranderen, maar dat de software zich aanpast aan de klant.”

 Webshops en Cloud oplossingen

“De integratie van Mercator gaat nóg verder: koppelingen met webshops zorgen ervoor dat een minimum aan verwerking een maximum aan extra omzet kan genereren. Onze MCloud zorgt dat er niet meer moet geïnvesteerd worden in dure servers en dat Mercator online – maar toch veilig – beschikbaar is. De toekomst biedt heel wat perspectieven,” besluit Dirk De Bisschop met veel enthousiasme.

Logo Debiscom_rgb_lowLangestraat 252 – 1790 Affligem – T 053 39 33 31 – info@debiscom.bewww.debiscom.be