DIEGEM – Projective neemt WIK Consulting over

projetiveProjective, een Belgisch projectmanagementbureau in de Europese financiële sector, heeft WIK Consulting overgenomen. WIK is gespecialiseerd in programma- en projectmanagement binnen de bankensector. Door deze stap groeit de organisatie van 65 naar 80 medewerkers. “Dat was nodig om onze positie op de lokale markt te verstevigen,” zegt Stefan Dierckx, oprichter van Projective.

Ook Wik Consulting is blij met de overname. “We merkten al snel dat onze visie op programma- en projectmanagement complementair was,” aldus Guillaume Trudel van WIK Consulting. “Bovendien biedt deze overname ons de kans om onze expertise ook met internationale klanten te delen.”

Projective ziet de toekomst positief tegemoet. Volgens Stefan Dierckx liepen banken vertraging op door de crisis, waardoor er minder werd geïnvesteerd in nieuwe projecten op het gebied van mobiel bankieren en thuisbankieren. “Maar we merken dat de markt zich nu stilaan opnieuw op gang trekt.”

Bovendien profiteert Projective van wat Dierickx een ‘wildgroei aan regulerende maatregelen’ noemt. Klanten hebben daardoor steeds meer behoefte aan duidelijkheid. Ook de huidige discussie over de splitsing tussen zaken- en retailbanken is een zeer moeilijke oefening. Met onze ervaring en expertise proberen wij een betrouwbare gids te zijn voor banken en verzekeraars,” besluit Stefan Dierkx.