Dimension Data voorspelt facelift communicatienetwerken

logo-dimensionsCommunicatienetwerken zoals we ze vandaag kennen, zullen een grondige facelift moeten ondergaan willen ze op veranderingen kunnen inspelen. Dat is een opvallende conclusie uit het Network Barometer Report 2013 dat door ICT-dienstverlener Dimension Data werd gepubliceerd.

Het rapport, dat voor het eerst in 2009 verscheen, is gebaseerd op gegevens, verzameld uit het zogenaamde Technology Lifecycle Management Assessment van Dimension Data. Dit assessment werd de afgelopen 5 jaar wereldwijd uitgevoerd in meer dan 1200 bedrijven. 

Filip De Maeyer van Dimension Data is ervan overtuigd dat mobiel werken in bedrijven de structuur van netwerken drastisch zal veranderen. “De meeste lokale netwerken bestaan voor circa 80 procent uit bekabelde netwerkpoorten om individuele gebruikers te verbinden, en voor circa 20 procent uit draadloze LAN-(WLAN)poorten voor de gebruikersgroepen. Netwerkgebruikers willen vandaag evenwel niet meer aan hun bureau gebonden zijn en dus zetten ze organisaties onder druk om mobiel werken beter mogelijk te maken. We voorspellen dat dit de 80/20-ratio op zijn kop zal zetten en dat toekomstige netwerken voor 80 procent draadloos en voor 20 procent via de kabel geconnecteerd zullen worden.”