Executive Assistance maakt expats wegwijs in België

Internationale ondernemingen werken steeds vaker met buitenlandse ‘expatriate managers’ die voor korte of langetermijn in België komen wonen en werken. Deze bedrijven, en hun ‘expats’, roepen graag de hulp in van ‘relocation’ specialist Executive Assistance. Steunend op een jarenlange ervaring maakt dit bureau van de ‘verhuizing’ van buitenlandse werknemers naar België een korte, vlotte en probleemloze procedure.

Bernadette Mes, zaakvoerder van Executive Assistance.Als buitenlander aan de slag gaan in België is een interessante, maar dikwijls ook een bijzonder avontuurlijke en soms zelfs een beproevende ervaring. Een vreemde taal, andere gebruiken en gewoontes, administratieve rompslomp,…, voor een expat of buitenlandse partner is professionele hulp haast altijd een opluchting. Executive Assistance biedt daarom ‘relocation & hospitality services’ aan. Voor personen die een job in België overwegen, in Brussel en omstreken, Antwerpen, de regio Geel-Mol-Turnhout of de regio Leuven, organiseert de onderneming een informatiesessie en een geografische rondleiding.

“We tonen de expats ook waar ze hun inkopen kunnen doen, geven hen tal van ‘tips & tricks’, bezorgen hen interessante adressen van restaurants, gymclub tot tuinman toe en maken hen wegwijs in de stad en de omliggende regio.”

Zo krijgen de expats alvast een voorproefje van het alledaagse leven in ons land. “Eens deze stap gezet, gaan we samen op zoek naar een leuke verblijfplaats, als het even kan rekening houdend met de richting van de verkeersstroom en/of nabije scholen. Daarna bekommeren we ons specifiek over alle administratieve en praktische verplichtingen, zoals afspraken rond en coördinatie bij de verhuizing, registratie in het gemeentehuis, aansluiting bij een ziekenfonds, opening van een bankrekening, afsluiting van de nodige verzekeringen, aansluiting van gas, water, elektriciteit, telefoon, internet en kabeltelevisie,” legt zaakvoerder Bernadette Mes uit. “Verder helpen we ook met het zoeken naar een geschikte school of crèche voor de kinderen, tonen we de expats waar ze hun inkopen kunnen doen, geven hen tal van ‘tips & tricks’, bezorgen hen interessante adressen van restaurants, gymclub tot tuinman toe en maken hen wegwijs in de stad en de omliggende regio.”
Kortom, Executive Assistance zorgt ervoor dat de expats zich snel thuis voelen in België. Het resultaat is een vlotte integratie waardoor de nieuwe werknemer onmiddellijk efficiënt en rendabel aan de slag kan. Each family move means a new chapter in life and relocation must contribute to this happy end! Excellence in relocation… is the mission!
Info: 0475/39 53 53, fax: 016/58 00 85 of mail naar reloc@reloc.be