G&G Architecten – Interieur en exterieur zijn evenwaardig

G&G architecten neemt vaak het interieur als vertrekpunt voor een gebouw waar het aangenaam wonen of werken is. 3D-visualisatie leidt de ontwerp- en de uitvoeringsfase in goede banen.

Woning te Grimbergen - fotografie: Cafeïne
Woning te Grimbergen – fotografie: Cafeïne

G&G architecten is actief op het vlak van woningbouw, overheids- en bedrijfsgebouwen en winkel- en horecainrichting. Voor G&G architecten zijn interieur en exterieur evenwaardig en een van de sterktes van het kantoor is het ontwerpen van totaalconcepten. “Vaak vertrekken we vanuit het interieur om een zo functioneel mogelijk gebouw te ontwerpen,” zegt Koen Gaudaen. “We vertrekken niet vanuit een vooraf vastgelegde vorm. Het interieur vertalen we vervolgens naar een hedendaagse ‘machine à habiter’ of ‘machine à travailler’.”

Meergezinswoning te Beigem
Meergezinswoning te Beigem

Impact op de omgeving
Goed luisteren is de eerste opdracht van een architect: “Wat u als opdrachtgever wil, moet zichtbaar zijn in het programma van eisen. Andere parameters zijn de kostprijs, de duurzaamheid, de energiezuinigheid en de maatschappelijke waarde van elk project. Want elk gebouw heeft een impact op de omgeving.”

Villa te Grimbergen
Villa te Grimbergen

3D
G&G architecten werkt voor interieur en architectuur met bim-software Autodesk Revit in 3D. “Zo krijgt u als bouwheer, maar ook als aannemer of technische partner, een duidelijk beeld van hoe het gebouw er op esthetisch én constructief vlak uitziet,” licht Koen Gaudaen toe. “Wij bouwen als het ware een virtuele maquette. Die 3D-visualisatie laat toe om vooraf een correcte prijs te berekenen en vermijdt fouten bij de uitvoering.” Vervolgens zorgt G&G architecten ervoor dat u het resultaat krijgt dat u verwacht, door de verschillende partijen bij elkaar te brengen: de opdrachtgever bij de overheid en de studiebureaus, en vervolgens de opdrachtgever bij de verschillende uitvoerders. Want elk ontwerp is persoonlijk, op maat van u als klant.

Villa te Mollem - fotografie: Helen Hermans
Villa te Mollem – fotografie: Helen Hermans

Nieuwbouw en vernieuwbouw
Het werk van een architect stopt niet bij het ontwerp. “Net daarom is die voorbereidingsfase zo belangrijk,” zegt Koen Gaudaen. “Onze klanten zijn particulieren, bedrijven, promotoren en overheidsinstellingen.”
De helft van de activiteiten van G&G architecten bestaat uit nieuwbouw, de andere helft uit renovatie en verbouwingen. Ook van kantoren, toonzalen en zelfs industriegebouwen: “We hebben als architect een brede basis. Waar een vorm van specialisatie vereist is, laten we ons bijstaan door de juiste partners.”

logo GG_rgb_lowPrinsenstraat 26 – 1850 Grimbergen – T 02 270 45 25 – info@gg-architecten.bewww.gg-architecten.be