goudengids.be – E-mailcampagnes op basis van ‘verrijkte data’

Kurt Ghijsbrecht.
Kurt Ghijsbrecht.

Met goudengids.be “Dialog” start het grootste online bedrijf in België met een nieuwe direct marketing business unit. Gerichte e-mailcampagnes breiden de bestaande online b-to-b diensten uit. Boodschap: ga in dialoog met klanten en prospecten.

“Kleine en middelgrote bedrijven hebben in deze crisisperiode nood aan proactieve marketing, om actief naar nieuwe klanten te zoeken,” vertelt Kurt Ghijsbrecht, BU Manager Direct Marketing van goudengids.be. “Met gerichte e-mailcampagnes helpen we hun business te laten groeien. Ik denk aan een bandencentrale die nadenkt over de afzet van zijn winterbanden. Wie is zijn doelgroep en hoe wil hij ze bereiken? Wij adviseren over zijn marktmogelijkheden en hoe hij met zijn doelgroep in dialoog kan treden. goudengids.be “Dialog” verzorgt e-mail-campagnes van a tot z: vanaf de creatie van de e-mail, het samenstellen van het adressenbestand, tot het versturen en het rapporteren.”

Doelgroep succesvol bereiken
Wat ook het doel van een e-mailcampagne is – verkoopleads genereren, het aantal bezoeken op de website verhogen, meer ‘likes’ op een Facebookpagina, deelnemers zoeken voor een event, …- goudengids.be “Dialog” helpt haar klanten in het succesvol bereiken van hun doelgroep op een betaalbare en relevante manier.

‘Verrijkte data’
Over de juiste adressenbestanden beschikken is de rode draad in dit verhaal. “goudengids.be is daarin een voorloper,” vertelt Kurt Ghijsbrecht. “De afgelopen jaren hebben we ons geprofileerd op ‘verrijkte data’. Wie bijvoorbeeld op restaurant wil gaan, weet graag welke restaurants over een terras beschikken, of hij er kan betalen met Visa, of er misschien een aangepaste ingang voor gehandicapten is, enzovoort. Dit zijn ‘rich data’ die nodig zijn om doelgerichte campagnes te ontwikkelen.
Want voor een bedrijf dat zich specialiseert in terrasverwarming, kunnen we dan een campagne starten naar alle restaurants met een terras. Daarbij komt dat goudengids.be enkel werkt met relevante “businesses”, met andere woorden bedrijven waar je echt zaken mee kan doen. Postbusadressen of obscure maatschappelijke zetels worden weggefilterd.”

Kijk eerst naar eigen databestanden
Om doelgerichte campagnes te lanceren, heb je natuurlijk kwaliteitsvolle en goed gesegmenteerde adressenbestanden nodig. “Je verkwist dan ook zeker geen geld door bestaande prospectie- en klantenbestanden uit te zuiveren en te verrijken met relevante data zoals mailadressen, personeelsklasse, activiteitscode, …,” adviseert Kurt Ghijsbrecht. “Heeft elke record een e-mailadres en een telefoonnummer, zijn er geen bedrijven failliet gegaan, enzovoort?  Al te vaak wordt het up-to-date houden van de kwaliteit van eigen bestanden vergeten.”

 

GGbeDialog-qDe Keyserlei 5 bus 7 – 2018 Antwerpen – T 03 205 87 63 – www.info.goudengids.be – T 078 15 15 25 – www.startthedialog.be