Grillet and Partners – Specialist in draai- en freeswerk herstelt uw onderdelen supersnel

Al sinds 1927 is ‘Grillet and Partners’ een referentie op het gebied van op maat gemaakte mechanische onderdelen, zoals assen en koppelingen. Maar dé sterkte van het Vilvoordse draai- en freesbedrijf zijn snelle herstellingen van tandwielen en allerlei onderdelen van pompen, liften en machines.

‘Grillet and Partners’: dat is teamwerk, snelheid en knowhow!

Michel Grillet en zijn team: “Alles waar mechanische onderdelen aan te pas komen, is een kolfje naar onze hand.”
Michel Grillet en zijn team: “Alles waar mechanische onderdelen aan te pas komen, is een kolfje naar onze hand.”

Van chemie tot chocolade
Het uitgebreide machinepark omvat zowel conventionele als volledig computergestuurde draai- en freesmachines. Daarmee kan ‘Grillet and Partners’ nauwkeurig freeswerk uitvoeren én grote stukken produceren, tot 2 meter diameter of 3 meter lang. Michel Grillet toont trots het magazijn: tandwielen en cilinders in verschillende afmetingen liggen er broederlijk naast elkaar. “En met onze CNC-freesmachine met twaalf gereedschappen kunnen we de meeste freeswerken aan.”

“Wij verwerken metaal, non-ferro materialen en kunststof voor verschillende industriële sectoren,” legt Michel Grillet uit. “Van de chemische sector en de havenbedrijven tot de grote liftbedrijven, maar ook voor een chocoladefabrikant en de bakker om de hoek. Alles waar mechanische onderdelen aan te pas komen, is een kolfje naar onze hand.” Zo werkt ‘Grillet and Partners’ ingevoerde half afgewerkte mechanische koppelingen af naar de eisen van de klant of zorgt het voor herstellingen aan tandwielen. Uiterst nauwkeurig, naar maat en vooral snel.

U vraagt, Grillet draait
Snelheid is geen hol woord voor Michel Grillet. “Onze core business zijn depannages, revisies en herstellingen. Ook spoedherstellingen! Dat is onze grootste troef. Klanten kunnen hier ’s morgens met een dringende herstelling binnenwandelen en ’s namiddags geholpen zijn. Snel een onderdeel van een pomp herstellen? Geen probleem.” Hoe Michel Grillet dat doet? “Van het 30-tal draai- en freesmachines is er altijd wel één vrij. En net om flexibel te kunnen zijn, richten we ons op kleine projecten. Geen massaproductie voor ons: snel kwaliteitsstukwerk afleveren primeert.”

Inspelen op de markt
In tijden van crisis worden machines en onderdelen vaker hersteld dan nieuw gekocht. Dat is een grote kans voor een draai- en freesbedrijf. “En daar spelen wij graag op in,” benadrukt Michel Grillet. “Onze grootste uitdaging vandaag is technisch geschoold personeel vinden.”

Grillet logo - kleurMechelsesteenweg 70 – 1800 Vilvoorde – T 02 251 07 67 – grilletandpartners@skynet.bewww.grillet-partners.be