Groep Rutten – “We evolueren naar one-stop-shop voor fleetklanten”

Er waait een nieuwe wind bij Volvo Garage Rutten in Diest. En dat heeft alles te maken met de nieuwe vestigings-manager Kevin Van Ryckeghem. Samen met zijn elfkoppige team gaat hij voor nog meer efficiëntie, met aandacht voor de fleetmarkt en helemaal in lijn met de veel-belovende toekomstvisie van Volvo.

Kevin Van Ryckeghem.
Kevin Van Ryckeghem.

Kevin Van Ryckeghem – die volgend jaar trouwt met Evelien Rutten, dochter van zaakvoerder Dirk Rutten – is automechanicus van opleiding, maar maakte eerst carrière in het leger. “Als pelotonsadjunct deed ik het personeelsbeheer voor meer dan 40 militairen. Zo heb ik veel bijgeleerd qua management.”

Van Ryckeghem begon twee jaar geleden als verkoper bij Volvo Rutten. “Maar omdat Dirk Rutten niet op twee plaatsen tegelijk kan zijn, vroeg hij me om door te groeien tot vestigingsmanager. Hij legt zich toe op Houthalen-Helchteren, waar we volgend jaar een volledig nieuwe vestiging bouwen.”

Compleet fleetaanbod
Opvallend bij Volvo Rutten, is de sterke focus op de fleetmarkt. “We overtuigen bedrijven met een snelle, up-to-date service en evolueren gestaag naar one-stop-shop voor fleetklanten.”

Het fleetaanbod van Volvo biedt voor ieder wat wils, van directeur tot secretaresse. “De XC60 ligt ongelooflijk goed in de markt, vanwege de zeer lage CO2-uitstoot. Vanaf 35.940 euro krijg je bovendien een uitgebreide basisuitrusting. Ook populair zijn de S60 en V60. De V40 en V40 Cross Country maken het aanbod compleet.”

Rijplezier in 2015
Volvo Rutten staat helemaal achter de toekomstvisie van Volvo voor 2015. “Auto’s zullen constant online zijn, uitgerust met alle multimediatoepassingen. Onze klanten profiteren daar het meest van, want bij de minste onregelmatigheid kunnen wij ingrijpen. Gedaan met zorgen over de volgende onderhoudsbeurt, want die plannen we automatisch in. Zo ver staan we nu nog niet, maar 2015 wordt het jaar van Volvo Rutten!”

Voortrekkersrol
Volvo Rutten participeert in een uniek pilootproject om de servicesnelheid te optimaliseren en te vermijden dat de klant hoeft terug te komen voor een reparatie. “We worden 2 keer per dag rechtstreeks beleverd vanuit het hoofdmagazijn in Nederland. Wij zijn de eerste Belgische Dealer die hiermee uitpakt. Maar we spelen dan ook graag een voorstrekkersrol,’’ aldus Kevin van Ryckeghem.

logo VOLVO_rgb_lowGrote Baan 588 – 3530 Houthalen-Helchteren – T 011 60 41 70 – T 011 51 60 61
Leuvensesteenweg 112 – 3290 Diest – T 013 31 15 54 – T013 33 78 51
info.rutten@garagerutten.be – www.garagerutten.be