GROHE – GROHE Blue: ecologisch, goedkoop én lekker drinkwater

Hoeveel drinkwater verbruiken u en uw werknemers per dag? Meer dan u denkt. GROHE stelt u een alternatief voor uw flessenwater en waterkoelers voor: GROHE Blue. Een uniek systeem dat kraantjeswater omtovert in gefilterd, fris én lekker drinkwater. Zelfs licht of sterk bruisend.

foto BM39 Grohe__mg_9648_low
Klaas Decuypere.

GROHE maakt de stap naar de bedrijfsmarkt. Vanwaar die keuze?
General manager Klaas Decuypere: “We werken al met onder meer ziekenhuizen, hotels en rust- en verzorgingstehuizen samen aan sanitaire projecten. Met Grohe Blue ballen we onze technologie, kwaliteit, innovatiekracht en duurzaamheid samen in één product. We creëren een nieuwe markt waarmee we een oplossing bieden voor onder meer de wachtzalen van dokters en tandartsen, maar ook voor grotere bedrijven.”

foto BM39 Grohe_zzh_t31079x02_001_01_lowHoe werkt GROHE Blue?
“Een actieve koolstoffilter haalt de losse deeltjes uit het leidingwater en regelt de kalkhoeveelheid. Wie alleen maar gefilterd water wil, gaat voor Blue Pure. Met Blue Chilled serveer je gefilterd en gekoeld water. En Blue Chilled & Sparkling geeft je er nog eens licht én gewoon bruisend water bij. Met het combisysteem combineer je drink- en leidingwater in één kraan. Het monosysteem maakt alleen drinkwater aan. Bedrijven met twintig of meer medewerkers verdienen hun investering binnen het jaar terug.”

foto BM39 Grohe__mg_9324_lowWelke meerwaarde halen bedrijven uit GROHE Blue?
Klaas Decuypere: “Het water heeft eerst en vooral een goede smaak. Na een blinde test verkoos 70 % van alle testpersonen GROHE Blue boven bekende merken mineraalwater. Het is ecologisch en duurzaam. Om GROHE Blue water te maken, verbruik je amper 17,96 gram CO2 per liter. Bij flessenwater is dat 108,5 gram en bij de bidons voor waterkoelers nog altijd 47,5 gram. Je produceert GROHE Blue ook tegen een fractie van de kost van mineraalwater. En tot slot: je moet geen watervoorraad bijhouden. En je sluit het op de waterleiding aan, wat ook nog eens plaats bespaart.”

Surf naar www.grohe.be en bereken online hoeveel ú precies bespaart met GROHE Blue.

FICHE

  • Wereldwijd marktleider: in keuken- en badkamerkranen, douches, douchesystemen en sanitaire installaties.
  • Wereldwijde productie: het zwaartepunt van de productie ligt met drie fabrieken in Duitsland. Omdat kwaliteit boven kostenbesparing gaat, verhuisde GROHE een deel van de productie uit Thailand terug naar Duitsland. Het produceert ook in Portugal en Canada.
  • Duitse kwaliteit: GROHE is trots op zijn Duitse roots. Daarom veranderde het zijn slogan ‘Enjoy Water’ naar ‘Pure Freude an Wasser’. Ofwel ‘De pure vreugde van water’.
  • Omzet: 1,45 miljard euro (GROHE Group).
  • Medewerkers: 35 in België.

logo GROHE_cmykDiependaalweg 4A – 3020 Herent – T 016 23 06 60 – info@grohe.be – www.grohe.be