JWD Pictures – Een andere kijk op uw zaak

Davy De Coninck van JWD Pictures maakt al jaren foto’s van sportwedstrijden en concerten. In mei 2013 breidde hij zijn activiteiten uit naar bedrijfs- en eventfotografie. Of geeft u de voorkeur aan gelegenheidsfotografen die vergeten foto’s te nemen op de cruciale momenten?
[nggallery id=197]

Waarom zouden bedrijven nog een beroep doen op professionele fotografen, nu ‘iedereen’ foto’s kan nemen?
Davy De Coninck: Een vraag die ik vaker krijg. Beeld u in: u organiseert een opendeurdag, een personeelsfeest of dealerdagen. U denkt een beetje geld te kunnen besparen door ‘zelf’ foto’s te nemen. Maar dan blijkt dat u daarin veel tijd investeert en het netwerken verwaarloost. Of dat u die taak delegeert aan een medewerker, die dan weinig tot geen foto’s neemt, of op de verkeerde momenten, of niet de goede …”

Speelt het verschil in kwaliteit tussen professionele en gelegenheidsfotografie nog een rol?
“Zelfs al zijn eigen foto’s op de goede momenten genomen, er is vaak nog een verschil in bruikbaarheid. Ik sta bekend om mijn ‘warme’, sfeervolle foto’s. Compositie en belichting spelen een grote rol. En de kwaliteit? U krijgt foto’s die zonder kwaliteitsverlies kunnen worden gebruikt op uw website en in uw folders of ander drukwerk. En u krijgt van mij na de opdracht àlle bruikbare foto’s, niet een beperkte selectie.”

Uw startpunt was sportfotografie, maar daar bleef het niet bij?
“Ik was zelf 20 jaar wielrenner in competitieverband. Ik begon met het fotograferen van wielerwedstrijden. Zo rolde ik in het fotograferen van sportevents en nu ook bedrijfsevents. Of events als de finale van Miss België of de Sinterklaasshow van Studio 100.”

Fiche

  • Oprichting: Davy De Coninck fotografeert sinds 2006 sportwedstrijden en concerten, in mei 2013 volgde de stap naar bedrijfs- en eventfotografie.
  • Klanten: o.m. sportmarketingbureau Sportscom, eventbureau Q4U Events, Manager Magazines en individuele bedrijven als Extenzo spanplafonds.
  • Extra: JWD Pictures ontwerpt ook websites en verwerkt desgewenst foto’s voor site-opmaak. JWD Pictures is ook gespecialiseerd in communie- en huwelijksreportages, in samenwerking met een Italiaans productiehuis befaamd om zijn design en lay-out.
  • Leukste opdracht tot nu: sfeerbeelden van de World Ports Classic in opdracht van Cofidis, waar hij Tourbaas Christian Prudhomme overtuigde om samen met de hostessen op het podium te poseren.
  • Grootste droom: de Ronde van Frankrijk vanop de eerste rij volgen als officiële fotograaf op de moto

logo JWD_rgb_lowKrekelweg 10 –  1790 Affligem – T 0495 27 03 62 – info@jwdpictures.bewww.jwdpictures.be