Kestens Montage – Metaalconstructies installeren en monteren zonder uw productieproces te verstoren

Moet u een nieuwe machine of installatie in uw productie inpassen? Kestens Montage uit Tienen neemt u alles uit handen. Van voorstudie tot en met de laatste afwerking. En belangrijk: dankzij hun gefaseerde aanpak moet u het productieproces niet stilleggen.

Installatie en montage van a tot z
Kestens Montage installeert machines en voert de bijhorende aanpassingswerken aan gebouwen uit. Alex en Omer Kestens leiden het bedrijf. Alex Kestens: “We volgen elk project volledig op en voeren alle werkzaamheden zelf uit. Van opmeten op de werf tot de montage van de laatste constructie. Niet alleen metaalwerken. Ook muren, vloeren of funderingen. We pakken alles aan met onze eigen metsers en betonvlechters.”

Ingrijpen in een productieproces betekent ook dikwijls het gebouw mee aanpassen. “Wij zorgen dan ook voor dakconstructies, gevelbekleding en loopbruggen. Of trappen, bordessen en luifels. Elke metaalconstructie in staal, aluminium en roestvrij staal. Hoe groot die ook is. Daarvoor hebben we een volledig uitgerust machinepark met CNC-gestuurde draai- en freesmachines, lasersnijmachines en plooimachines.”

Productie operationeel houden
“Door de jaren heen hebben we de nodige ervaring en knowhow opgebouwd in sectoren met hoge veiligheidseisen, zoals afval en recyclage, (petro)chemie, voeding en transport. We hebben een VCA**-certificaat. Omdat een productie stilleggen heel wat geld kost, doen we dit niet of zo weinig mogelijk. We bestuderen elk project minutieus. Samen met de klant werken we een gedetailleerd stappenplan uit. Doordat we gefaseerd werken, blijft elk productieproces deels of volledig draaien.”

Intern transportmateriaal
Omer Kestens: “Voor productieprocessen is intern transportmateriaal essentieel. Wij produceren onder meer transportbanden, rollerbanen en elevators. Natuurlijk passen we die volledig aan het productieproces van de klant aan.”

Aanpassen van productieprocessen
“Bedrijven kunnen niet alleen voor de montage van nieuwe machines en installaties bij ons terecht,” geeft Omer mee. “Ook voor aanpassingen aan installaties, om bijvoorbeeld de productiecapaciteit te verhogen. We voeren ook onderhoudswerken en herstellingen uit. Onze werkwagens zijn volledig uitgerust. We hebben een constante en grote voorraad grondstoffen en wisselstukken. Dat laat ons toe om problemen snel op te lossen.”

Industriepark 43 – 3300 Tienen
T 016 82 39 10 – info@kestens.eu – www.kestens.eu