L&D Jet Techniek – “Wij snijden met water”

“Wij zeggen nooit neen tegen een uitdaging.” – Inge Lefevre.

De Grand Canyon, een van de zeven natuurwonderen, is een perfect voorbeeld van de kracht van water. Het toont aan hoe water in combinatie met gruis erin slaagt de meest harde materialen uit te hollen en af te slijten. Gebaseerd op dit principe gebruikt L&D Jet Techniek de technologie van waterstraalsnijtechnieken. Gesofisticeerde technieken waarmee zij vandaag bijna elk materiaal – van inox, staal, glas, marmer tot rubber – op een minutieuze manier kunnen snijden.

foto BM37 L&D_19-01-11 014_lowOp vele fronten actief
“Wij werken voor heel diverse sectoren,” zegt Inge Lefevre, managing director van L&D Jet Techniek. “Zo snijden wij titaan­onderdelen voor de vliegtuigindustrie. Die onderdelen worden dan gemonteerd in de vleugels of het staartstuk van een vliegtuig. Voor de voedingsindustrie snijden we componenten voor machines die gebruikt worden voor het verpakken of bewerken van voeding. Een belangrijke reden waarom deze sectoren voor ons kiezen, is omdat wij gedurende het snijproces geen warmte toevoegen. Dit biedt het grote voordeel dat de materiaalstructuur ongewijzigd blijft. We zijn zowel gespecialiseerd in 3D-waterstraalsnijden van grote onderdelen als in 2D-snijden van allerlei objecten. Dit kunnen de allerkleinste componenten zijn die je onder andere in de medische sector, de nano-elektronica en micromechanica terugvindt.”

Pioniers, toen én nu
“Veertien jaar geleden waren wij in Europa de eerste die een 3D-machine aankochten waarmee we volumineuze voorwerpen met afmetingen van 6000x4000x1450mm konden bewerken. Drie jaar later waren we pioniers in waterstraalsnijden op ultrahoge druk (6000 bar) voor industriële toepassingen.
Met als resultaat dat we voortaan ook zeer dikke materialen (>250mm) konden snijden. Ook ons 12-koppig abrasief waterstraal­snijmachine waarmee we simultaan met 12 snijkoppen kunnen snijden, is een unicum en een voorbeeld van een investering om onze diensten steeds verder te optimaliseren. Want waterstraaltechniek was en is nog altijd onze passie. Sneller en kwalitatiever snijden blijft onze inzet. Zodat we de snijopdrachten van onze klanten kunnen blijven omzetten in scherpe resultaten.”

Fiche
Start: in 1994 opgericht als familiebedrijf door Roland Lefevre en Lieve Desmet. Vandaag staat Inge Lefevre aan het roer van L&D Jet Techniek.
Activiteit: marktleider op het vlak van waterstraalsnijtechnieken. Past de principes van erosie, veroorzaakt door water en gruis, op een gesofisticeerde manier toe, zodat metaal op de meest verfijnde manier gesneden kan worden.
Evolutie: gegroeid tot een kmo van 16 medewerkers met meer dan 1000 klanten. Klanten zijn vooral actief in machinebouw, luchtvaart , kunststofwereld, design en medische toepassingen.
Locatie: sinds 2001 gevestigd op het industrieterrein in Diest.

logo L&D Jet Techniek_rgb_lowIndustrieterrein 2 /3 – 3290 Diest – T 013 53 17 77 – info@lendwaterjet.bewww.lendwaterjet.be