MAN biedt dé oplossing voor Euro4 en Euro5

MAN Truck & Bus verzorgt de invoer, verkoop, marketing en after sales van bedrijfswagens, touringcars en bussen van de merken MAN en Neoplan in België. “Bovendien voldoen alle motoren van de MAN-voertuigen aan de laatste wettelijke emissienormen in verband met Euro 4 en Euro 5,” stelt managing director Romualdo Seva Göden van MAN Truck & Bus.

Romualdo Seva Göden (MAN Truck & Bus): “De gloednieuwe vrachtwagens TGX en TGS zijn echte topproducten die beantwoorden aan de meest veeleisende kwaliteitsnormen.”MAN Truck & Bus boekte de laatste jaren flink wat succes in België. “Het marktaandeel van onze onderneming ging elk jaar de hoogte in,” vertelt Romualdo Seva Göden. “Zo kwamen we in 2006 uit op maar liefst 17,3 procent.  En die mooie cijfers hebben voor een groot deel te maken met de kwaliteit van onze producten. De motoren van al onze voertuigen zijn niet alleen erg zuinig, ze voldoen ook aan de meest recente emissienormen in verband met Euro 4 en Euro 5. De Europese Unie legt immers Euronormen op voor de reductie van emissies van vervuilende uitlaatgassen van vrachtwagens. Voor Euro 4, sinds oktober 2006 van kracht, moest het stikstofoxidengehalte in de uitlaatgassen met 30 procent naar omlaag en de kleine stofdeeltjes met maar liefst 80 procent. Om deze norm te halen voerde MAN een winnend trio in: de EGR-motor, het Common Rail-injectiesysteem en de PM-Kat roetfilter. Door deze unieke technische oplossing wordt het gebruik van additieven, zoals AdBlue, overbodig gemaakt. Bovendien zal MAN tegen 2008 ook een EGR-oplossing klaar hebben voor Euro 5. Deze norm, die in oktober 2009 in werking moet treden, legt een bijkomende stikstofoxidenreductie op met 40 procent.” De voordelen van de MAN-oplossing zijn talrijk voor de klant: meer laadvermogen, minder verbruik, geen bijkomende investeringen gebonden aan het tanken van AdBlue en het aanleggen van stockinstallaties, betrouwbaarheid van de EGR-oplossing, geen plaatsverlies aan het chassis,…

Romualdo Seva Göden: al 18 jaar bij MAN
Romualdo Seva Göden ging in 1989 aan de slag bij MAN. Deze burgerlijk ingenieur met een flinke technische achtergrond en een uitgebreide talenknobbel zorgde voor de oprichting van de distributieorganisatie van MAN in Oost-Duitsland. Begin jaren ‘90 werd hij verantwoordelijk voor het filiaal van MAN in Düsseldorf, dat bestond uit twee verkoops- en 10 servicefilialen. In 2002 groeide Romualdo Seva Göden uit tot managing director van MAN in België en die functie oefent hij nog steeds met hart en ziel uit. Bovendien werd hij in 2004 ook nog verantwoordelijk voor de verkoopsregio Benelux.

Twee nieuwkomers in het gamma

En MAN Truck & Bus heeft nog heel wat in petto voor de toekomst. Nog dit jaar breidt de constructeur uit München zijn portefeuille in het gamma zware vrachtwagens uit met twee nieuwe types. “De gloednieuwe vrachtwagens TGX en TGS zijn echte topproducten die beantwoorden aan de meest veeleisende kwaliteitsnormen. Met deze twee nieuwkomers zorgen we dan ook voor nog betere transportoplossingen, aangepast aan iedere activiteit en nauw aansluitend bij de behoeften van onze klanten. De nieuwe MAN TGX en TGS onderscheiden zich van hun voorgangers door de progressieve verschijning,  de compleet vernieuwde cabine en de innovatieve aanpak op het vlak van ergonomie en ruimte.” Beide vrachtwagens zullen door MAN Nutzfahrzeuge in wereldpremière voorgesteld worden op het internationale salon van industriële voertuigen te Amsterdam (RAI) in oktober van dit jaar. “Om onze producten en service te promoten, nemen we met MAN Truck & Bus trouwens geregeld deel aan beurzen, zoals Truck & Transport, Busworld, Trailer,…” Internationale productie MAN Truck & Bus behoort tot MAN Nutzfahrzeuge AG, een internationale groepering met fabrieken in Duitsland, Polen, Turkije, India en Mexico. Jaarlijks produceert MAN Nutzfahrzeuge AG maar liefst 80.000 vrachtwagens en 8.000 bussen.

www.man.be.