Metalogic – “We proberen de levensduur van installaties zo lang mogelijk te maken”

Wie ‘metaal’ zegt, denkt ook meteen aan corrosie: een metalen installatie zal na verloop van tijd altijd corroderen. Hoe daar mee om te gaan, dat leert Metalogic u.

Metalogic is één van de vele spin-off bedrijven van de K.U.Leuven, en groeide uit een doctoraat aan het departement metallurgie. “We zijn dus heel kennisgedreven,” zegt bedrijfsleidster Christine Buelens. “Alles begint met het onderzoek rond corrosie en materiaaldegradatie dat we in ons eigen laboratium uitvoeren.”

Analyse

Niemand weet dus beter dan de mensen van Metalogic welk metaal met welke vloeistof omkan of wat hoge druk of andere omgevingsfactoren met metaal doen, en met die kennis helpt het team van Christine Buelens andere bedrijven. “Naast analyse van schade, gaan we ook corrosie van installaties opmeten in grote productiebedrijven of in de technologische industrie,” zegt ze. “Op die manier kunnen we de resterende levensduur voorspellen. Daarbij staat het begrip ‘safe remaining lifetime’ centraal: dankzij ons moet je je installatie pas afdanken indien strikt noodzakelijk voor de veiligheid.”

Consultancy

Tot slot staan de specialisten van Metalogic ook paraat om klanten met raad en daad bij te staan. “Die consultancy kan gaan van één dag in de week, tot een periode van maanden, waarbij onze mensen de klanten met hun kennis rond materiaalkunde ter plekke gaan helpen,” zegt Christine Buelens.

Technologielaan 11, 3001 Heverlee
Tel.: 016-39 60 00, info@metalogic.be, www.metalogic.be