Ontdek het verschil bij Citibank

Citibank behoort tot Citigroup, één van de grootste financiële instellingen ter wereld. In België heeft Citibank meer dan 200 kantoren en geniet ze het vertrouwen van meer dan 500.000, vooral particuliere klanten. De bank biedt enkele unieke diensten.

Michel De Bolle.Beleggen1 is één zaak, goed beleggen is een andere. Wie op zoek is naar een goed beleggingsproduct  vindt bij Citibank beslist zijn gading. Naast de klassieke spaarrekeningen en termijnrekeningen is er bijvoorbeeld de Citi Money Market rekening. Het unieke aan deze rekening is dat de rente maandelijks wordt uitbetaald en dat u het geld op elk moment kunt opvragen. Een ideale formule dus om uw geld even te parkeren in afwachting van een belegging in een beleggingsfonds bijvoorbeeld. Precies wat beleggingsfondsen betreft, heeft Citibank een unieke benadering. “Voor de instellingen voor collectieve belegging werken we met het systeem van de open architectuur,” zegt Michel De Bolle, head of marketing. “Dat betekent dat we, in tegenstelling tot andere grootbanken, geen eigen fondshuis hebben en dus ook geen eigen beleggingsfondsen. We zijn immers van mening dat je als bank niet de beste kunt zijn in alle activaklassen. Daarom werken we samen met de specialisten van Standard & Poors, die voor ons permanent 30.000 beleggingsfondsen en beveks van andere financiële instellingen volgen. Op die manier kunnen we onze klanten de beste fondsen in elke activaklasse aanbieden, afhankelijk van hun risicoprofiel en specifieke wensen. Uiteindelijk bieden we de producten aan van 14 verschillende beurshuizen, wat de garantie is voor een gevarieerd aanbod van topproducten die beantwoorden aan elke behoefte.”

Citigold, een persoonlijke beleggingsservice

Dat Citibank ook de dienstverlening hoog in het vaandel voert, bewijst de Citigold-formule. Klanten die over een vermogen beschikken van 75.000 euro of meer genieten daarmee een bevoorrechte service met een persoonlijke behandeling. Particulieren die aan die voorwaarde voldoen en die dat wensen, krijgen een persoonlijke adviseur toegewezen. Deze Citigold adviseur bespreekt dan samen met hen de vele mogelijkheden die het ruime assortiment beleggingsproducten van de bank biedt. Citigold is dan ook de ideale formule om in overleg met een specialist de beste spaar- en beleggingsformules te selecteren en zo je vermogen objectief te beheren. Michel De Bolle: “We bieden hiermee een service die je bij grote banken pas vanaf een veel hoger bedrag krijgt. Let wel, de Citigold adviseur is dan wel een beleggingsspecialist maar hij dringt zijn mening nooit op. Hij formuleert uitsluitend aanbevelingen. Zijn bedoeling is een sterke persoonlijke relatie op te bouwen, zodat hij weet welke uw beleggingshorizon, keuzes en projecten zijn. Het bepalen van uw beleggersprofiel is dan ook essentieel. Zo kan hij zijn advies perfect op uw ambities afstemmen. De portefeuille wordt ook regelmatig geëvalueerd en indien nodig, aangepast aan uw gewijzigde profiel.”

Marktleider voor kredieten

Al jaren is Citibank dé specialist op het gebied van leningen en financieringen. In dat segment is de bank zelfs marktleider in België. Ook hier is het aanbod heel compleet: standaardlening op afbetaling, autofinanciering, jongeren autolening, huwelijkslening, renovatiekrediet, woonlening, energielening, ecokrediet2, … Met de stijgende energieprijzen is bijvoorbeeld de energielening een interessante formule. Dit krediet stelt u in staat om de stookoliefactuur over 12 maanden terug te betalen. Ook het Ecokrediet speelt in op een bijzonder actueel onderwerp. Het is een lening waarmee men de aankoop van zonnepanelen, extra isolatie of een condensatieketel kan financieren. Deze milieuvriendelijke investeringen kunnen op termijn een flinke besparing opleveren, wat het Ecokrediet helemaal interessant maakt. En ook voor een autofinanciering pakt Citibank altijd uit met een interessante rentevoet. Op www.citibank.be vindt u onder het hoofdstuk ‘Lenen’ een simulator waarmee u kunt controleren hoeveel u kunt lenen in functie van uw mogelijkheden.