Peeters Dekor – “Raamdecoratie is hoogstaande kunst”

Peeters Dekor uit Tienen staat vooral bekend voor zijn expertise inzake raamdecoratie. Daarnaast ontstond een tiental jaar geleden een tweede bedrijf dat de coördinatie van uiteenlopende projecten in B2B sfeer voor haar rekening neemt. Aan het hoofd van beide ondernemingen die samen 18 medewerkers tellen, staat Steven Vanhoegaerden, kleinzoon van de oprichter.

Steven Vanhoegaerden.

“In 1932 ging mijn grootvader met een schilderbedrijf van start,” legt zaakvoerder Steven Vanhoegaerden uit. “Maar de dingen evolueerden en er kwamen steeds meer nieuwe zaken bij. Enkele jaren geleden besloten we dit te rationaliseren. Het resultaat: vandaag richt Peeters Dekor zich op twee soorten diensten: raamdecoratie, waarmee ik bedoel: alles wat je aan een raam hangen kan, en verfproducten. Uiteraard en indien gewenst met plaatsing. Voor de verf zijn we een SIGMA SELECT verdeler, zonder twijfel het neusje van de zalm. En wat de raamdecoratie betreft, lagen we ruim 10 jaar geleden zelf aan de basis van het label tende. In een eerste fase zijn we met verschillende onafhankelijke winkels rond de tafel gaan zitten. Samen bleken we 600 leveranciers te hebben (lacht). Inmiddels is dit aantal tot 80 herleid. De normen om het tende kwaliteitslabel te mogen gebruiken, liggen erg hoog. Producten, dienstverlening, knowhow, het speelt allemaal een rol. In die mate dat er een heus handboek uit gegroeid is. ‘tende, de kunst van raamdecoratie’ is onze slagzin. En dat zijn alles behalve loze woorden. Inmiddels zijn we met 14 winkels. Binnenkort opent zelfs een geheel nieuwe winkel, zuiver gebaseerd op ons tende draaiboek.”

Professionele klanten

“Met Peeters Dekor richten we ons tot de particuliere markt,” vervolgt Steven Vanhoegaerden. “Specifiek voor bedrijfsklanten werd Acvan in het leven geroepen. Wat we aanbieden? De volledige uitvoering van projecten op het vlak van renovatie, aanpassingen, hermoduleren, enzovoort van ondernemingen. Dit kunnen winkels zijn, maar evenzeer kantoorgebouwen. Hiervoor hebben we eigen vakmensen in dienst. Voor grotere projecten doen we beroep op onderaannemers, trouwens stuk voor stuk mensen waarmee we een lange vertrouwensband hebben. Zij werken steeds onder toezicht van onze eigen specialisten. Doorheen de jaren hebben we enkele mooie projecten op onze naam mogen schrijven. Alle aanpassingen van de Base winkels toen die naam het vroegere Orange heeft vervangen. Of nog de winkels van Yves Rocher.”

“In se is er één zaak die zowel Acvan als Peeters Dekor gemeen hebben: oog voor kwaliteit,” besluit Steven Vanhoegaerden. “Enkel het beste is goed genoeg voor mijn echtgenote en mij. En net die norm is onze beste reclame.”

Beauduinstraat 85, 3300 Tienen, Tel.: 016-81 11 63
Fax: 016-82 04 66, info@peetersdekor.be, www.peetersdekor.be