Regionale verbondenheid, nationale uitstraling

Hoewel de naamsbekendheid van Carglass dankzij jarenlange doorgedreven mediacampagnes al ontzettend hoog is, blijft sales and marketing director Caroline Ameloot geloven in sportsponsoring. Carglass wil graag iets teruggeven aan de gemeenschap waar het toe behoort. Een engagement bij voetbalclub KRC Genk vormt daar een goed voorbeeld van.

Brabant Manager: Sportsponsoring wordt vaak aanzien als een instrument om de naamsbekendheid van een bedrijf of product te verhogen. Had Carglass daar dan nood aan?
Caroline Ameloot: “Eigenlijk niet, de naamsbekendheid van Carglass ligt dankzij de mediacampagnes die we ondertussen een 15-tal jaren doorgedreven voeren al heel hoog. Bij het marktonderzoek dat wij geregeld laten uitvoeren, bleek dat 80% van de respondenten spontaan de naam ‘Carglass’ noemt bij de vraag waar men hulp kan vinden bij een beschadigde autoruit. Toch werken we voortdurend aan ons imago en menen wij dat er op het vlak van merk- en logobekendheid nog verbeteringen mogelijk zijn.”

Brabant Manager: Carglass is één van de topsponsors van KRC Genk, is dat een bewuste keuze?
Caroline Ameloot: “Ja, als bedrijf met vestigingen over heel België moesten we op zoek naar een sportclub met uitstraling over het hele land. KRC Genk is een club met ambitie en beschikt over een wijdverspreide reputatie. Maar ook de regionale verbondenheid speelde een rol. Carglass is van oorsprong Limburgs en zowel het Carglass Distribution Center als het Carglass Callcenter, het kloppend hart van onze onderneming, bevinden zich in Hasselt. Om die reden vonden we het opportuun om binnen de provincie op zoek te gaan naar een geschikte  partner.”

Brabant Manager: Is jullie sponsoring aan KRC Genk ingegeven door een bepaald gevoel? Delen club en bedrijf dezelfde waarden?
Caroline AmelootCaroline Ameloot: “KRC Genk is een heel warme club die een bepaalde familiespirit uitademt. Afgelopen jaar zetten we bijvoorbeeld samen met KRC Genk en de organisatie ‘Een hart voor Limburg’ een campagne voor het goede doel op touw. Die actie was voor een stuk ingegeven door de Zuid-Afrikaanse origine van onze moedermaatschappij Belron, en had tot doel projecten op stapel te zetten om kansarme en weeskinderen uit Zuid-Afrikaanse ‘shanty towns’ of sloppenwijken te ondersteunen, alsook dichter bij de projecten van ‘Een Hart voor Limburg’ te ondersteunen. Onze medewerkers konden rekenen op de steun van de sterke en uiterst trouwe achterban van KRC Genk, en zo verkochten we tijdens een thuiswedstrijd gigantisch veel sleutelhangers voor het goede doel. De feedback en de medewerking die we van de club kregen was ongezien en ronduit fantastisch. Ondermeer om zulke redenen identificeert Carglass zich graag met KRC Genk. Wij beschouwen ons bedrijf ook graag als één grote familie.”

Brabant Manager: Op welke manier komt Carglass in beeld bij KRC Genk? Zijn er buiten publicitaire nog andere voordelen aan een sponsorengagement verbonden?
Caroline Ameloot: “Carglass staat vermeld op de voorkant van de shirts en op de ‘billboards’ naast het veld. Het stadion is ook voorzien van flexibel aanpasbare digitale reclameborden. Die zijn handig voor ons, ze bieden de mogelijkheid om snel in te spelen op eventuele acties die we op dat moment voeren. We maken ook gebruik van een aantal business-seats en beschikken reeds meerdere jaren over een loge waar we in alle luxe tweewekelijks onze gasten verwelkomen. Daarbij, de sponsoring van KRC Genk ondersteunt ons bedrijfsimago, en helpt ook bij het positioneren van Carglass als werkgever, zeker in Limburg.”

Brabant Manager: Zijn die business-seats en loges een nuttig businessplatform?
Caroline Ameloot: “Absoluut. Carglass onderhoudt nauwe banden met lease- en verzekeringsmaatschappijen. Hen uitnodigen in de loges van KRC Genk maakt deel uit van het hoge serviceniveau dat we willen bieden. Maar ook onze eigen werknemers komen geregeld over de vloer bij KRC Genk. Naast het hele business-gebeuren is een avond voetbal gewoon gezellig en ontspannend. Dat komt ons groepsgevoel alleen maar ten goede.”

Sascha Luyckx