Sit & Sleep – “Preventief investeren in optimale ergonomie”

Het creëren van een gezonde rughygiëne door gericht advies en aangepaste oplossingen: dankzij die missie verhoogt Sit & Sleep het werkcomfort van uw personeel op de best mogelijke manier. “Tijdig de ergonomie van medewerkers bevorderen kan het absenteïsme sterk doen dalen,” getuigt zaakvoerder Stephane Mannekens.

Door een ergolytische benadering van rugproblemen, slagen de specialisten van Sit & Sleep er uitstekend in om de rug­hygiëne een positieve boost te geven.
“Wij zorgen voor producten die een gezonde zit- en slaaphouding nastreven, en zo de levenskwaliteit bevorderen. In alles wat wij doen, staat rugvriendelijkheid centraal. Daarom zijn onze oplossingen in eerste instantie functioneel, pas in tweede instantie bekijken wij het esthetische plaatje.”

Proactieve aanpak
“Vaak worden wij pas geconsulteerd als alle andere alternatieven voor rugproblemen al zijn geprobeerd,” stipt Stephane Mannekens aan. “Een proactieve aanpak kan nochtans erg heilzaam zijn. Na een intakegesprek waarbij de actuele zit- en slaaphouding van mensen grondig wordt geanalyseerd, zorgen we met een combinatie van meteen bruikbare tips en passende oplossingen voor heilzame effecten. Onze kinesisten en ergonomen nemen uitgebreid de tijd om het correcte advies te verlenen, met het lichaam van de klant als uitgangspunt. Wij passen onze oplossingen aan, op basis van de lengte, het gewicht, de schouder-, heup- en taillebreedte. Daarbij geven we mensen de kans om het meest geschikte slaapsysteem, relaxzetels, bureaustoelen en -tafels gedurende enkele dagen ook gratis te testen.”

Wetenschappelijke kennis
Iedere medewerker van het bedrijf houdt voeling met de fundamentele wetenschappelijke kennis over rugproblemen. “Daarom hechten we veel belang aan de begeleiding en organisatie van onderzoeken en projecten rond ergonomie, zowel op scholen als werkplekken. Via lezingen voor studenten, rugpatiënten, artsen en collega-kinesisten informeren we al onze doelgroepen. Net omwille van die aanpak én door de prima resultaten, worden we door talrijke rugscholen aanbevolen.”
Sit & Sleep stimuleert bij iedere klant sowieso een actieve kantoorinrichting. “Naast het gebruik van elektrisch verstelbare hooglaagbureaus, raden wij mensen altijd aan om tijdens de werkuren voldoende te bewegen. De adviescentra in Leuven, Antwerpen en Hasselt zijn de place to be om er alles over te vernemen,” besluit Stephane Mannekens.

Tervuursevest 30 – 3000 Leuven
Genkersteenweg 299 – 3500 Hasselt
Ernest Van Dijckkaai 1 – 2000 Antwerpen
www-sit-and-sleep.be