Succesvol netwerken begint bij BNI

Hebt u ook het gevoel dat professioneel netwerken u veel energie kost, maar nauwelijks omzet oplevert? Dan bent u bij Business Networking International, kortweg BNI, aan het juiste adres. Met meer dan 150.000 overtuigde leden (voor €2,5 Miljard omzet) mag BNI zich ’s werelds meest succesvolle zakelijke aanbevelingsorganisatie noemen. Ook in Vlaams-Brabant staan afdelingen in de startblokken.

We moeten het toegeven: niet iedereen is een geboren netwerker. “Maar je kan het wél leren,” zegt Pierre Schmitt, Vlaams-Brabander met roots in Frankrijk. Als regionaal directeur van BNI staat hij in onze provincie aan de wieg van de lokale afdelingen of ‘chapters’. “Het opzet van BNI is even doeltreffend als eenvoudig. “Stel dat u op zoek bent naar een zakelijke introductie bij één van uw voornaamste prospecten. Dan is er vast een ander ‘chapterlid’ dat u op de juiste weg kan zetten door middel van een aanbeveling in zijn of haar eigen netwerk. Omgekeerd beveelt u op uw beurt de diensten van de andere  ‘chapterleden’  aan bij uw relaties.”

Succesvol aanbevelen

De leden ontmoeten elkaar op wekelijkse ontbijtsessies. “Zo leren ondernemers elkaar goed kennen. Vertrouwen is immers de basis bij de aanbevelingen,” legt Pierre Schmitt uit. “BNI geeft ook opleidingen om de leden te leren op de juiste manier aanbevelingen te geven. Hoe moet je spreken in het publiek? Hoe rond je een gesprek op een netwerkevent op de juiste manier af?”

Geven loont

‘Geven loont’ is het motto van BNI. “Door je kennis en contacten door te geven, beloon je ook jezelf,” zegt Pierre Schmitt. “Want wanneer iemand je aanbeveelt, levert dat een ‘warm’ contact op met een potentiële klant. Dat verhoogt dan weer de kans op succes en extra omzet.”

Toch nog sceptisch? Dan trekt de omzetbarometer u ongetwijfeld over de streep: elke aanbeveling wordt geregistreerd. Zo ziet u tot op de euro nauwkeurig hoeveel uw aanbevelingen en die van uw relaties hebben opgebracht.

Pierre Schmitt.
Pierre Schmitt.

BNI Vlaams-Brabant & Aalst groeit verder

BNI Grimbergen uit de startblokken op donderdag 13 maart

Na 1 jaar telt BNI Vlaams-Brabant & Aalst al 3 afdelingen met Leuven Artois, Ternat De Geuzen en Leuven Mercator. De vierde afdeling wordt donderdag 13 maart officieel geopend in Hotel Abbey in Grimbergen. In deze afdeling is er nog plaats voor enkele beroepscategorieën en dus extra groei.

Verder zijn er nog 4 andere afdelingen in opbouw: Aalst, Aarschot Demervallei, Brussels Airport en Tienen. De regio wil in 2014 nog 3 andere afdelingen oprichten in Dilbeek, Halle en Overijse.
Voor meer info kan u terecht op www.bni-vlaamsbrabant.be bij BNI Locaties of Chapters in oprichting. Wie interesse heeft om bij een afdeling aan te sluiten, kan terecht bij regiodirecteur Pierre Schmitt op pierre.schmitt@bni-vlaamsbrabant.be. Per sector is er wel maar plaats voor 1 persoon.

Zoekt U ook omzet ? : www.bni.eu