SV Investigations – Resultaatgericht detectivewerk voor bedrijfsdiefstal en -fraude

Sophie Vanslambrouck.
Sophie Vanslambrouck.

Dat u niet elke medewerker, zakenpartner en/of leverancier blindelings kan vertrouwen, heeft u als bedrijfsleider wellicht al ondervonden. U vermoedt diefstal, fraude of andere onwettige daden, maar hoe brengt u dat aan het licht? Op een juridisch correcte manier bovendien? Een kolfje naar de hand van detectivebureau SV Investigations.

Detective Sophie Vanslambrouck richtte haar bureau vijf jaar geleden op. Ze werkt hoofdzakelijk voor bedrijven. “90% van mijn opdrachten komt uit de bedrijfswereld,” vertelt ze. “Bouw, ICT, verzekeringen,… Ik werk voor diverse sectoren. Dat gaat meestal over het controleren van werknemers, bij vermoeden van diefstal en fraude bij ziekteverzuim, naleving clausule concurrentiebeding, oneerlijke concurrentie, nagaan tijdsbesteding van vertegenwoordigers, faillissementsfraude, recuperatie van niet afbetaalde goederen, vermiste wanbetalers, ‘pre-employment’ screening, enzovoort.”

Juridisch correct

Snel en efficiënt resultaat behalen, daar draait het om bij SV Investigations. “Hoe sneller je voor je klant vermoedens van diefstal of fraude bij medewerkers of zakenpartners kan bewijzen of ontkrachten, hoe beter. Maar het moét juridisch correct gebeuren! Als je bij vaststellingen de wet overtreedt, loop je het risico dat het hele dossier later nietig wordt verklaard, bijvoorbeeld als een medewerker zijn ontslag aanvecht voor de arbeidsrechtbank.”

Bedrijven schakelen tegenwoordig sneller een detective in dan vroeger. “Het is een investering die rendeert. Door bijvoorbeeld een ontslag om dringende redenen af te dwingen van een frauderende medewerker spaar je een grote opzegvergoeding uit.”

 

Ninoofsesteenweg 107, 1755 Gooik – Pegasuslaan 5 – 1831 Diegem (Brussels Airport)
Collines de Wavre, Zoning Nord, Bâtiment H, Avenue Pasteur 6, 1300 Wavre
Waterloo Office Parc, Building M, Richelledreef 161, 1410 Waterloo
T 0478 240 030 – www.svinvestigations.beinfo@svinvestigations.be


 

Advocaat Denis Borré: “SV Investigations werkt uiterst correct en efficiënt”
“Sophie Vanslambrouck werkt uiterst correct, efficiënt en transparant,” getuigt advocaat Denis Borré over zijn samenwerking met SV Investigations. “Ze kent haar vak en lichtte me goed in over wat er te doen stond, plus de prijs ervan. Jawel, ik ben zeer tevreden over haar tussenkomst.”

Advocaat Maarten Van Staeyen: “Dossier in ons voordeel kunnen beslechten”
Ook advocaat Maarten Van Staeyen schakelde haar diverse keren in. “Ze is erg betrouwbaar en beschikbaar,” legt hij uit. “En ze doet wat ze zegt. We hebben haar verslagen bovendien kunnen gebruiken om dat specifieke dossier in ons voordeel te beslechten.”