Typhoon – “Complexe stofproblemen geven onze teams een kick”

Typhoon NV, actief in projecten van luchtbehandeling, stofafzuiging, pneumatisch transport en industriële ventilatoren, beweegt zich steeds meer in de groeiende wereld van de recyclage.

Kris Devidt: “Onze mensen houden van uitdagingen en daarom hebben we onze know-how aangewend om speciaal voor dit probleem een nieuwe filter te ontwerpen.”

Voor een belangrijke Belgische speler in de afvalverwerking bleek bij het recycleren van papier en karton het ontstoffen van de productiehallen een groot probleem te vormen. Papierstof en -vezels zijn door hun uiterst laag gewicht immers zeer moeilijk te filteren.

“Onze mensen houden van uitdagingen en daarom hebben we onze know-how aangewend om speciaal voor dit probleem een nieuwe filter te ontwerpen en dit in te passen in onze sleutel op de deur oplossing,” getuigt Kris Devidt, gedelegeerd bestuurder bij Typhoon.

De bestaande wirwar van verschillende kleine, indoor opgestelde filtertjes werd vervangen door een grote centraal en buiten opgestelde filter. Dit volgens de Atex richtlijnen gebouwd systeem weet door zijn modulerende druksturing tevens een belangrijke energetische besparing te realiseren.

Na indienstname van de installatie, na een bijzonder korte maar intensieve montage tijdens een geplande productiestop, was een grote verbetering van de werkomstandigheden voor de werknemers merkbaar. Door minder stofafzetting op machines en motoren, werd ook het brandrisico sterk gereduceerd, wat dan weer een plus was voor de brandverzekering.

Typhoon NV, opgericht in 1958, blijft zijn rol van pionier vervullen bij de ontwikkeling en productie van filters, ventilatoren, draaisluizen en slijtvaste buiscomponenten, waarbij alle artikelen in eigen ateliers worden gebouwd, volgens de meest recente productietechnieken en ontwerpmethodes.

Grote Heerweg 67, 8791 Beveren-Leie
Tel.: 056-69 46 50, info@typhoon.be, www.typhoon.be