Van Moer Group – “Combinatie van water- en wegtransport is de toekomst”

Van Moer Group opende een multimodale ‘inland container terminal’ in Vilvoorde en integreerde het befaamde transportbedrijf Wambacq-Peeters. Vlaams-Brabant doet er zijn voordeel mee. U ook?

Jo Van Moer: “Heel kleine transporteurs kunnen overleven, grote ook. Middelgrote bedrijven groeien of verdwijnen.”

Van Moer Group is vanuit het hoofdkantoor in de Waaslandhaven al langer een betrouwbare transportpartner. Klanten vragen steeds vaker naar een gedifferentieerde aanpak en Van Moer Stevedoring in Vilvoorde speelt daar toekomstgericht op in. Nu al houdt Van Moer dagelijks tientallen vrachtwagens van de weg door transport tussen Vilvoorde en Antwerpen en zelfs Rotterdam over het water te laten lopen. De binnenhaven van Vilvoorde, de voormalige Cargovil containerterminal, is een hub die Brussel en het zuiden van het land bedient. Heel verscheiden klanten uit Vlaams-Brabant en Wallonië vonden al de weg naar Van Moer Stevedoring. De hub fungeert tezelfdertijd als tijdelijke opslag- en overslagplaats.

Wambacq-Peeters

Het distributiebedrijf Wambacq-Peeters in Zellik is een nieuwe troef van de Van Moer Group in Vlaams-Brabant. “Heel kleine transporteurs kunnen overleven, grote ook. Middelgrote bedrijven groeien of verdwijnen,” stelt ceo Jo Van Moer vast. “Onze diversificatie creëert kansen voor onze klanten. Met een hub in Vilvoorde voor de combinatie van weg- en watertransport en met Wambacq-Peeters in Zellik erbij kunnen klanten kiezen op welke manier ze goederen transporteren.”

De vertrouwde dienstverlening van Wambacq-Peeters verdwijnt niet: de naam blijft op de vrachtwagens staan.

100 nieuwe vrachtwagens

“De activiteiten van Van Moer Group en die van Wambacq-Peeters zijn complementair,” legt Jo Van Moer uit: “In de Waaslandhaven coördineren we nationaal en internationaal transport en hebben we grote opslagplaatsen, ook voor gevaarlijke goederen. Het samengaan met Wambacq-Peeters laat ons toe om vrachtwagens dubbel te gebruiken: ’s nachts voor de levering aan winkels als Delhaize, nadien voor specifieke transporten. Daar doet de klant zijn voordeel mee. Zeker nu binnenkort de eerste van 100 nieuwe Volvo-vrachtwagens ingereden wordt.”

Opleiding en begeleiding

De aanschaf van 100 nieuwe vrachtwagens en de dubbele bezetting van vrachtwagens creëert plaats voor nieuwe chauffeurs bij Van Moer Group. Het bedrijf maakt er een punt van nieuwe chauffeurs degelijk op te leiden en te begeleiden. Dat komt de vrachten en dus de klanten ten goede.

Keetberglaan, Haven 1054, 2070 Zwijndrecht
Tel.: 03-254 09 09, group@vanmoergroup.com, www.vanmoergroup.com