Vanderlinden J. Steenhouwerij – “Je kan het zo gek niet bedenken of wij maken het!”

Wie een steenhouwerij associeert met stoffige machines in een lawaaierig atelier, moet beslist een kijkje nemen bij Steenhouwerij Vanderlinden J. De moderne toonzaal demonstreert prachtige natuurstenen. Sinds het bedrijf in de jaren 40 startte met grafzerken en blauwe steen (arduin) voor de bouwsector, zagen heel wat nieuwe toepassingen het daglicht. Zo geven de natuurstenen strips op de glazen buitengevel meteen een idee van wat Jean de Negri met zijn team vandaag allemaal realiseert.

 Jean de Negri: “Natuursteen is vooral een uiterst duurzaam materiaal. Het is slijtvast,  onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen vlekken.”
Jean de Negri: “Natuursteen is vooral een uiterst duurzaam materiaal. Het is slijtvast,
onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen vlekken.”

Zuurstokroze of appelgroen?
Steenhouwerij Vanderlinden J. is de ‘place to be’ om een landelijke pastoriewoning aan te kleden. Traditionele natuurstenen, zoals marmer, graniet en arduin, vormen met hun stijlvolle uitstraling en unieke tekening de ideale keuze voor wie zweert bij klassiek. “Maar wij bieden ook een brede waaier aan moderne composietstenen, perfect voor hedendaagse toepassingen,” beklemtoont Jean de Negri.

Composiet bestaat uit 95 % natuurlijk kwartsiet, lijm en kleurstof en is verkrijgbaar in trendy, uniforme kleuren. “Wij verkopen verschillende merken met elk hun eigen kleurenpalet. Je kan het zo gek niet bedenken of wij maken het. Zo installeerden we onlangs zelfs een felroze keukenblad,” vertelt Jean de Negri.

Duur of duurzaam?
“Dat natuursteen duur zou zijn, klopt overigens maar voor een stuk,” stelt Jean de Negri. “Natuursteen is vooral een uiterst duurzaam materiaal. Het is slijtvast, onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen vlekken. Met een natuurstenen werkblad krijgen goedkopere keukenkasten bovendien meteen een stijlvolle look,” doet hij er nog wat stylingadvies bovenop. “Ook onze blauwe steen, afkomstig van Zinnik, heeft nog steeds zijn roem niet verloren. Het blijft een topproduct voor nieuwbouw en renovatiewerken.”

FDS - BMG Vanderlinden AlsembergNauwkeurig maatwerk
Steenhouwerij Vanderlinden J. blinkt uit in maatwerk. Werken met steen impliceert talloze mogelijkheden. Elke toepassing en elke afwerking kan: trappen, keukenbladen met ingefreesd verlek, badkamertabletten, tafelbladen… en dit gepolieerd, verzoet of met anciento-afwerkingen. Welke afmeting u ook nodig heeft. Geen standaardmaten? Geen probleem! Steenhouwerij Vanderlinden J. zorgt dat alles perfect past.

Sterk in graveerwerk
Een stijlvolle eerste indruk voor uw klant? Steenhouwerij Vanderlinden J. graveert uw bedrijfsnaam en logo op een arduinen of granieten naambord. In een moderne uitvoering of ingelegd met bladgoud? Vanderlinden J. werkt volledig naar uw wens.

Jean de Negri is met Steenhouwerij Vanderlinden J. steengoed in zijn vak. Maar dat had u al begrepen.

Vanderlinden Design Faktuur.inddAlsembergsteenweg 1078 – 1652 Alsemberg – T 02 380 10 01 – info@Vanderlindenj.bewww.Vanderlindenj.be