Voedingsconsulent Hans Cuypers – Investeer in de gezondheid van uw personeel en maak uw bedrijf fitter!

De cijfers over overgewicht spreken boekdelen: in België kampt maar liefst 50 % van de bevolking met gewichtsproblemen. Dit fenomeen neemt niet alleen toe, het kost de samenleving en bedrijfswereld ook handenvol geld. Gelukkig is er goed nieuws: u kunt als bedrijfsleider dit probleem effectief aanpakken. Met het concept ‘Fit Challenge’ biedt voedingsconsulent en wellnesscoach Hans Cuypers de juiste steun.

Hans Cuypers.
Hans Cuypers.

Hoe werkt Fit Challenge?
Hans Cuypers: “Met dit concept kunt u uw medewerkers ondersteunen om een actieve levensstijl te ontwikkelen waardoor ze fitter in het leven én op de werkvloer staan. We werken gedurende twaalf weken samen met een groep van medewerkers die zich engageren om de ‘challenge’ aan te gaan om iets aan hun overgewicht te doen of meer energie te krijgen, of beter en gezonder te sporten, of zelfs ondergewicht weg te werken en meer spieren te ontwikkelen. Bij de start wordt de conditie van elke deelnemer gecheckt via een bodyscan. Deze test geeft hen een heldere kijk op hun gewicht, hun spier- en vetmassa en hun metabolische leeftijd. Het kan een hele verrassing zijn als je op 35-jarige leeftijd ontdekt dat je een lichaam van een 45-jarige hebt. Deze cijfers schudden mensen vaak wakker en zijn dan ook een prima vertrekpunt om gezonder te eten en te leven.”

Een sterk punt in dit concept is de collectieve beleving. “Elke week komen we gedurende één uur samen om ervaringen en resultaten uit te wisselen én informatie te krijgen over thema’s die te maken hebben met gezonde voeding. Dit zorgt voor een vriendschappelijke competitieve geest die mensen aanzet om grenzen te verleggen en vitaler te leven.”

Welke resultaten levert dit concept in de praktijk?
“Al na de eerste week zien we een positieve evolutie. Deelnemers passen toe wat ze geleerd hebben en eten evenwichtiger. Door proteïnen, vetten, koolhydraten, fruit en groenten in de juiste verhoudingen te eten, krijgen ze meer energie en voelen ze zich dynamischer. Die kentering is psychologisch heel belangrijk. Want daarop bouwen we verder zodat de positieve effecten blijven aanhouden en zich zelfs vermenigvuldigen. Het resultaat op langere termijn is vaak verbluffend: mensen worden minder snel ziek en zijn aandachtiger, waardoor de foutenmarge daalt. En het algemeen welzijn in het bedrijf neemt toe. Medewerkers waarderen dat hun werkgever investeert in hun gezondheid en levenskwaliteit. Ze voelen dat ze meer zijn dan een nummer op de payroll. Dat motiveert.”

Wanneer bent u een tevreden voedingsconsulent?
“Als ik vaststel dat mensen door een gezondere leefwijze opnieuw gaan stralen. Waar het op aan komt, is mensen de aangepaste begeleiding te bezorgen zodat ze ondersteund worden in het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. In de meeste gevallen is het een kwestie van oude patronen te doorbreken en te vervangen door nieuwe gezonde manieren van leven. Het is fascinerend om te zien hoe snel het lichaam hierop reageert. Cellen die de juiste voeding krijgen, worden opnieuw gezond en zorgen op hun beurt voor gezonde en gelukkige mensen. Laat die mensen samenwerken en het kan niet anders of je hebt een gezonde biotoop waarbinnen zowel mensen als bedrijfsresultaten groeien!”

Hans Cuypers
Wespelaarsebaan 26b4 –3190 Boortmeerbeek T 0475 56 77 81 – cuypers.hans@scarlet.be