Wasserij De Parel – Familiebedrijf kiest ruime sop

Wasserij De Parel is een familiebedrijf dat zowat 60 jaar geleden werd opgericht en nu aan zijn derde generatie toe is. Sandra Deboes en haar broer Johan runnen het bedrijf. Ze brengen een nieuwe dynamiek in de wasserij met een slim systeem van ophaalpunten. Bovendien spelen ze met hun onberispelijke kwaliteit in op de niche van de horeca.

Sandra en Johan Deboes en hun vader.
Sandra en Johan Deboes en hun vader.

Bij de oprichting was ‘De Parel’ vooral een zelfwasserij. Later kwam er ook droogkuis bij. Na verloop van tijd werd naast de particuliere markt ook het professionele segment aangesproken.
“Onze ‘papa’, die de zaak destijds met zijn vader oprichtte, is intussen 76,” zegt Sandra Deboes. Maar hij is hier nog dagelijks op post. Hij vraagt zich elk jaar opnieuw af wanneer hij met pensioen zal gaan (lacht).”

BM37_MG_3897_lowNetwerk

Sandra en Johan Deboes hebben momenteel een netwerk van 26 ophaalpunten uitgebouwd. Die zijn vooral terug te vinden in zaken zoals warenhuizen, krantenwinkels, cadeaushops, naaiateliers of winkels van retoucheuses. Klanten kunnen er hun was afleveren en daarna kraaknet weer oppikken. Vooral in de Leuvense regio, maar ook in onder meer Aarschot, Scherpenheuvel, Rotselaar, Wezemaal en Bonheiden vindt u ophaalpunten van De Parel terug.

“We bouwen partnerships met deze zaken uit,” zegt Sandra Deboes. “Ze krijgen van ons ook de nodige ondersteuning met manden, bonnetjes, rekken. Bovendien gaan we het liefst in zee met partners die een nette en frisse zaak met uitstraling hebben. Daar zijn we behoorlijk selectief in. Het propere en verzorgd afgeleverde wasgoed hoort niet thuis in een beduimelde winkel. Het is trouwens de bedoeling dat het aantal ophaalpunten nog uitbreidt. We zijn actief op zoek …”
De ophaalpunten van De Parel zijn inderdaad een succesnummer. Ze vertegenwoordigen momenteel zowat de helft van de omzet van de wasserij.

BM37_MG_3903_lowHoreca

De Parel doet ook de was voor tal van horecazaken. Sandra Deboes: “We weten dat we in deze niche niet de goedkoopste zijn. Maar we richten ons dan ook vooral op de feestzalen en restaurants die kwaliteit hoog in het vaandel dragen. De Parel is geen industriële wasserij. Het textiel en het linnen van de horeca gaat bij ons nog door mensenhanden en er zijn regelmatig visuele controles. Bovendien gebruiken we producten – onder meer op basis van enzymes – die het wasgoed sparen. Tafellakens, servetten en ander tafelgoed in drukke restaurants hebben een hoge wasfrequentie. Met onze behandeling is het minder onderhevig aan slijtage en is het toch perfect netjes. Bovendien vindt u bij ons zelden een valse plooi in het linnen. Een horecazaak die zijn klanten graag verwent en perfect bedient, vindt dat zeer belangrijk.”

image descriptionLiersesteenweg 43 – 3200 Aarschot – T 016 56 60 82 – contact@wasserijdeparel.bewww.wasserijdeparel.be