AC bvba – “Verhuizing was dé gelegenheid om aanbod te doen uitgroeien tot een totaalpakket”

Een tweetal jaar geleden verhuisde AC, dat gespecialiseerd is in o.a. reinigingsmachines, van Diepenbeek naar Genk. Een blik op de grote site geeft bezoekers meteen een inkijk in de plannen van het bedrijf. “Het was dé gelegenheid om het aanbod te doen uitgroeien tot een totaalpakket,” aldus zaakvoerder Luc Vandeweyer.

Luc Vandeweyer.

“Ons bedrijf is aanvankelijk gestart met de verkoop en verhuur van zowel kleine als grote reinigingsmachines,” steekt Luc Vandeweyer van wal. “Na onze verhuizing voegden we daaraan onder andere papier en handzeep en de bijbehorende dispensers toe. Op die manier is de cirkel rond en zijn we helemaal klaar om naast de industrie, kmo’s en gemeenten ook rusthuizen en scholen te kunnen beleveren met een totaalpakket.”

“Je assortiment verruimen is niet zo moeilijk, onze uitdaging is om het ook ecologischer te maken,” gaat de zaakvoerder verder. “Iets waar we volop werk van maken. We kiezen dan ook zoveel mogelijk voor ecologisch verantwoorde reinigingsproducten en papier dat aan de FCS-normen voldoet.”

Aandacht voor het milieu is een van de stokpaardjes van AC, meedenken met de klant is dat ook. “Productieterugval of sterke groei, door een weldoordachte aanpak kunnen wij steeds tegemoetkomen aan de noden van de klant. Bovendien helpen we hem op weg om met eerder kleine ingrepen veel te bereiken. Een van onze klanten bespaarde maar liefst 40% door andere toiletrolhouders en zeep- en papierdispensers te installeren.” Ook het exclusiviteitscontract dat AC recent sloot met Comac voor de aankoop van enkele straatveegmachines, kadert in deze flexibiliteit. “Doordat we onze klanten de mogelijkheid bieden om deze toestellen te huren, blijven de kosten voor hen beperkt en kunnen zij investeren in andere zaken.”

Nieuwpoortlaan 17, 3600 Genk, Tel.: 089-81 18 13, www.ac-bvba.be