Accountantskantoor De Jonghe – Online boekhouding voor kleine kmo’s en eenmanszaken

Bent u zaakvoerder van een eenmanszaak of kleinere kmo? Accountantskantoor De Jonghe voert uw boekhouding en geeft fiscaal advies. U houdt zelf uw boekhouding online bij op kantoor of vanuit uw luie zetel en profiteert van de extra tijd die De Jonghe zo heeft om u fiscaal te adviseren.

Luc De Jonghe
Luc De Jonghe: “We helpen starters op alle gebied om hun zaak van de grond te krijgen.”

Kmo’s tot 25 personeelsleden

“Wij richten ons vooral op eenmanszaken en kleine kmo’s met maximaal 25 personeelsleden,” zegt zaakvoerder en accountant Luc De Jonghe. “De Jonghe is een klein accountantskantoor. We begeleiden onze klanten van heel dichtbij. Alle medewerkers kennen hun klanten persoonlijk. We schuiven geen dossiers door, elk bedrijf heeft maar één contactpersoon. Dat laat ons toe om onze klanten ook grondig en met kennis van zaken te adviseren.”

Online boekhouding
Accountantskantoor De Jonghe raadt zijn klanten aan om hun boekhouding online op te volgen met behulp van het softwarepakket Zensoft (ASP). Luc De Jonghe: “Omdat veel kleine kmo’s geen eigen boekhouder hebben en niet moeten investeren in een duur softwarepakket, stellen we altijd voor dat ze hun boekhouding online bij ons kunnen voeren. Om te beginnen stellen wij dan voor om eerst de facturatie online te beginnen en van daaruit bouwen we verder op.”

Het grote voordeel van een online boekhouding? “Klanten kijken hun boekhouding in waar en wanneer ze dat willen. Ze appreciëren dat ook. Sinds de invoering van het pakket hebben onze klanten een grotere binding met ons kantoor. Voor alle duidelijkheid: wij volgen nog altijd alle btw-, boekhoudkundige en fiscale verplichtingen op.”

Meer dan grondig advies
“Het online boekhoudsysteem laat ons toe om meer tijd vrij te maken voor advies en dienstverlening,” gaat Luc De Jonghe verder. “We helpen starters op alle gebied om hun zaak van de grond te krijgen. Bij starters geven wij het advies welk de beste vorm is om een handelszaak te beginnen (eenmanszaak, vennootschap). In ons advies kijken we niet alleen naar het fiscale aspect. We verliezen onder meer het sociale en het juridische luik niet uit het oog. Na al die jaren hebben wij een netwerk uitgebouwd van deskundigen, notarissen, advocaten en loonsecretariaten, waarop wij kunnen terugvallen. Zo is elke klant zeker dat hij een advies krijgt dat niet alleen grondig is, maar ook volledig op maat van zijn onderneming.”

De Jonghe