ACT Désiron – “Kijken naar de mogelijkheden, niet naar de beperkingen”

Binnen het bedrijf geschikt werk vinden voor werknemers die door ziekte, ongeval of andere fysieke problemen niet langer hun oude functie kunnen opnemen. Voor vele ondernemingen vormt deze uitdaging de eerste kennismaking met ACT Désiron. Bijzonder vaak leidt dit tot meer.

Huget Désiron. “Werkgevers willen wel een oplossing via geschikt werk, maar weten niet hoe ze dit moeten aanpakken.”
Huget Désiron. “Werkgevers willen wel een oplossing via geschikt werk, maar weten niet hoe ze dit moeten aanpakken.”

Vrijwel elk bedrijf krijgt er ooit mee te maken, zeker nu iedereen langer aan de slag blijft. Problemen door ziekte of ongeval vragen een maatoplossing om te vermijden wat niemand wil: ontslag om medische redenen. “Veel bedrijven schakelen ons in voor een individuele situatie,” zo vertelt zaakvoerster Huget Désiron. “Werkgevers willen wel een oplossing via geschikt werk, maar weten niet hoe ze dit moeten aanpakken. Dankzij onze ervaring en kennis werken wij met alle relevante partners een oplossing uit waarbij iedereen wint. Het liefst vinden we deze in het bedrijf, soms ook daarbuiten. We vertrekken steeds van de mogelijkheden van iemand, niet van zijn of haar beperkingen. Ons doel is het behoud van het menselijk potentieel in een bedrijf.”

Beleid en opleidingen
Een eerste succesvolle samenwerking met ACT Désiron voor een individuele casus, leidt vaak tot een collectieve aanpak. “Wij begeleiden preventieadviseurs en HR-managers bij het uitwerken van een beleid rond verzuim, diversiteit, ergonomie of welzijn op het werk. Ook opleidingen binnen deze brede welzijnsthema’s behoren tot ons dienstenpakket.

logo ACT desiron_rgb_110Vredestraat 51 – 3500 Hasselt – 011 27 29 38 – info@act-desiron.bewww.act-desiron.be