“Brandblussers vindt iedereen normaal, een AED-toestel nog niet”

‘Had ik maar?’ Veel bedrijfsleiders stellen zich achteraf die vraag wanneer er een klant of medewerker in hun onderneming getroffen wordt door hartritmestoornissen. Een correct gebruik van een AED-toestel (Automatische Externe Defibrillator) had de overlevingskansen verhoogd van 5 naar 80 %. “Jammer genoeg denken mensen pas aan een AED-toestel als het te laat is,” vertelt André Martens van AED Partner.

André Martens: “Onze missie is het redden van mensenlevens.”
André Martens: “Onze missie is het redden van mensenlevens.”

Wanneer iemand door hartritmestoornissen wordt getroffen, telt elke seconde. Hartmassage in combinatie met een elektroshock door een AED-toestel verhoogt drastisch de overlevingskansen. AED Partner is in België marktleider voor de verkoop en het onderhoud van deze toestellen. “Daarnaast staan we ook in voor de opleidingen zodat het toestel correct gebruikt wordt,” aldus André Martens. “Wanneer het toestel tijdens een zelftest een foutmelding geeft, zijn we binnen de drie uur ter plaatse. Deze herstelservice bieden we zeven dagen op zeven, 24 uur op 24 aan. Onze missie is het redden van mensenlevens. We laten niets aan het toeval over.” AED Partner is inmiddels wereldwijd actief.

Publieke plaatsen én bedrijven
Steeds meer zien we AED-toestellen op publieke plaatsen. “Je ziet ze al in talrijke openbare gebouwen, maar ook steeds meer bedrijven investeren hierin. Waarom ook niet? Hartritmestoornissen treffen jong en oud. Vorig jaar werden onze toestellen gemiddeld 1,25 keer per maand ingezet. Voor 2500 euro heb je al een toestel, inclusief onderhoudscontract.”

logo AED Partner_rgb_lowinfo@aedpartner.bewww.aedpartner.be