Airplus – “Mensen hebben behoefte aan een totaaloplossing”

Airplus biedt geïntegreerde klimatisering op basis van warmtepomptechnologie en startte meer dan 13 jaar geleden met airconditioning en luchtverwarming. Vandaag is het bedrijf een sterk groeiende speler in de klimatisering van woningen, kantoren en industriegebouwen. De EPB-regelgeving, die sinds 2006 steeds strengere eisen stelt aan de energieprestaties en het binnenklimaat van gebouwen, betekende voor Airplus een mooie opportuniteit.

Frank Didden.

De oorspronkelijke corebusiness van Airplus was luchtverwarming, een systeem dat ventilatie en verwarming integreert. De lucht wordt afgezogen, gefilterd, opgewarmd en ten slotte via een kanalennet door roosters gestuurd. Toen in 2006 de EPB-regelgeving van kracht werd, anticipeerde Airplus met een totaaloplossing. “Dat was voor ons een mijlpaal,” vertelt Frank Didden, zaakvoerder van Airplus. “Ineens was iedereen die een nieuw huis bouwde verplicht om te ventileren. Dat zien de meeste mensen niet zitten, tenzij je ze een totaalinstallatie kan aanbieden waarmee ze naast ventileren ook kunnen verwarmen en koelen.”

Beste oplossing voor elk project
Die speciaal door Airplus ontwikkelde totaaloplossing heet AQLS. “In feite is het een uitvergroot balansventilatiesysteem,” stelt Frank Didden. “Wij vertrekken van een basis met vloerverwarming en zorgen voor een naverwarming met lucht. De warmte wordt dikwijls geleverd door een lucht/water-warmtepomp, dankzij de interessante kostprijs dikwijls de meest rendabele oplossing. Bij projecten met een grote warmtebehoefte stellen we meestal voor om een geothermisch systeem te gebruiken. Op die manier zoeken wij voor elk project de beste oplossing.”

“Het unieke aan ons systeem is dat het zeer snel reageert op de wensen van de gebruikers. Bovendien is het erg energiezuinig omdat we zowel voor de vloer- als voor de luchtverwarming werken op een lagetemperatuursregime.”

Prijs-kwaliteitverhouding
Airplus legt zich vooral toe op villaprojecten, kantoren en industriegebouwen. “Ons cliënteel is niet op zoek naar de goedkoopste oplossing. Maar de afwerking moet wel perfect zijn. En daar zorgen we voor, want de klant komt op de eerste plaats. Onze grootste sterkte is de prijs-kwaliteitverhouding. Wie graag onze installatie in werking wil zien, kan terecht in de technische ruimte van ons bedrijf, die we hebben ingericht als demoruimte voor klanten.”